Szinvaparti KSE – DVTK

Eredmény: 29 – 35 (12-13)
Bajnokság: NBII férfi felnőtt
Időpont és helyszín: 2023.10.07. 17:00 Herman Gimnázium Sportcsarnok Miskolc

Szinvaparti KSE

Edző: Kolcza Botond, Fábián Vince
Mezőny (gól): Fábián Vince (7), Nagy Szabolcs Imre (7), Kolcza Botond (5), Bettembuk Bence (5), Bakó Brandon Krisztián (2), Fekete Máté (2), Herr Krisztián (1),  Kiss Levente, Szegedi István Patrik, Balázs Dávid István, Vécsei Vencel, Pálffy Zsombor,
Kapusok (védés): Kiss Máté Tibor (9), Salamon Gábor (2), Farkas Robin

DVTK

Edző: Molnár András Zsolt
Mezőny (gól): Ménfői Attila (8), Gulácsi Bálint (6), Kiss Dávid (5), Czeglédy László (4), Gál András (4), Kiss Róbert Ferenc (3), Csörgő Zsombor (2), Szepesi István (1), Apatóczky Máté (1), Kohlrusz Levente (1), Csák Máté, Gubó Alex, Horváth Marcell
Kapusok (védés): Torma Antal, Zagyvai Márk, Bajnok Zoltán Szabolcs

A bajnokesélyes DVTK látogatott hozzánk a bajnokság 4. fordulójában, ahonnan a vendégek két ponttal gazdagabban térhettek haza.
Elvesztettük a mérkőzést, jelenleg az utolsó helyen állunk, ami optikailag meglehetősen rosszul néz ki, bizonyos értelemben mégis elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel.
A DVTK kemény dió, nagyon nehéz feltörni. Lendületes, gyors játékkal operálnak, ami megfelel a jelenkor kézilabdájának, ráadásul tapasztalt, jól felkészített játékosokból áll ez az összeszokott csapat. Egyáltalán nem véletlen, hogy vezetik a bajnokságot és benne van a pakliban az is, hogy a szezon végén a dobogó legmagasabb fokára álljanak.
Nálunk egy kicsit más a felállás, ebben a szezonban nincsenek ambiciózus álmaink és azt sem lehet állítani, hogy jól kezdtük el a bajnokságot. A Vác és az azt követő Veresegyháza elleni fiaskó után megváltunk az addigi edzőnktől és a csapat irányítását Kolcza Botond és Fábián Vince vette át. Szűk két hét és összesen 4 edzésnyi idejük volt arra, hogy teljes mértékben újra szervezzék a játékot, ami a mérkőzés egészét tekintve sikerült is nekik.
Átlagosan kezdődött a meccs. A vendég csapat a tőle várható lendülettel vágott bele a küzdelembe, de jelentős előnyt nem tudott kiharcolni. Gyakorlatilag fej-fej mellett haladt a két csapat. A félidő 12-13-as eredménye is pontosan azt mutatta, hogy két egyenrangú csapat van a pályán.
A második félidőt egy azonnali piros lappal kezdtük, de a hátrány ellenére se tudott meglépni a DVTK. A 36. percben kiegyenlítettünk, majd átvettük a vezetést. A 40. percben egy újabb azonnali piros megállította a menetelésünket, a vendég csapat átvette a vezetést és 3 gólos előnyre tett szert, de ez sem tartott sokáig. A 46. percben kiegyenlítettünk és az 56. percig nyitott volt a végkimenetel, de a maradék 4 percre elfogytunk. Két kétperces büntetés és néhány hibás döntés visszavetette a játékunkat, amit nagyon jól használt ki a DVTK. Ebben a rövid időszakban hat gólt szereztek, amire már nem volt válaszunk. Nem sok hiányzott a csodához, de az a kicsi hiány éppen elég volt a DVTK győzelméhez.
Kár lenne keseregni ezen a vereségen, mert ez egy igazán jó meccs volt. A végjátéktól eltekintve sikerült megvalósítani a terveinket. Jól készültünk fel az ellenfélből és ezt a tudást jól használtuk fel ellenük. Ennyire még senki sem szorongatta meg a DVTK-t a szezonban. Nagyot léptünk előre, de maradt némi hiányérzetünk, hiszen ez a fejlődés még nem ért két pontot a DVTK ellen. Talán majd legközelebb.
A következő ellenfelünk az Acélváros KK lesz 2023.10.14.-én 17:00-tól a Herman Gimnázium Sportcsarnokában. Nehéz menet lesz, kemény ellenfél, de bízunk abban, hogy sérülés nélkül megússzuk az összecsapást.

NBII mérkőzés

Gólok és védések