Honnan érkeztünk….

Az Acélváros Kézilabda Klub megalakulását egyetlen cél vezérelte, a legmagasabb bajnokságba juttatni a miskolci férfi kézilabdát. 2020 márciusában döntött úgy egy lelkes fiatalokból álló csoport, hogy elszakadva addigi egyesületétől, határozott lépéseket tesz az NB1 irányába.

Kolcza Botond és Harsányi Milán vállalta magára a szervezés kezdeti nehézségeit, de gyorsan segítőkre találtak és rövidesen alakot öltött egy álom az Acélváros Kézilbda Klub képében.

A legelső sportszakember, aki csatlakozott ehhez a kihíváshoz, Kocsis Csaba – NB1, NB1/B, NBII játékos, NBII és utánpótlás edző, nem mellesleg a fiatalok első nevelőedzője – volt, akinek nem csak a szakmai hozzáértése megkérdőjelezhetetlen, de az érzelmi kötődése is. Ebből egyenesen következett, hogy nem csak külső szemlélőként, hanem a klub vezető edzőjeként vállalt szerepet a miskolci kézilabda megújításában.

2020 augusztusának elején indítottuk el a felkészülést. A körülmények nem voltak túlzottan ideálisak, de az erőnléti edzéseket nem befolyásolták.

Futáshoz, lépcsőzéshez, gimnasztikához kiváló volt az időjárás.

Az intézményvezetőknek köszönhetően a szezon kezdése előtt három héttel sikerült a Herman Gimnáziumban, majd a Szemere Bertalan Szakképző Iskolában elkezdeni a labdás edzéseket is.

Szépen fejlődött a létszám, erősödtek a csapatok.

A 2020-2021 szezonban az Ifjúsági III. és a BAZ- Heves Megyei felnőtt bajnokságban indítottunk csapatokat. Egyértelmű cél a megyei bajnokság megnyerése és az NBII feljutás volt.

A komoly kihívás nehézségei ellenére a játékos állományunk szépen fejlődött. A vezető edző hívó szavára egyre többen csatlakoztak hozzánk, kivétel nélkül olyanok, akik a kézilabdázás élvezetéért, a küzdelemért és a csapatért léptek pályára.

Ez a hozzáállás kellett ahhoz, hogy a pandémia miatti nehézségeken túllendüljünk. Az iskolabezárások, a korlátozások drasztikusan, a hatodára csökkentették az edzéslehetőségeinket és ezzel a győzelmi esélyünk is sokat veszített az értékéből. Talán mások feladták volna egy ilyen helyzetben, mi bebizonyítottuk, hogy csapategységünk még ilyen körülmények között is képes győzelmet elérni és megnyertük a bajnokságot.

Hova tartunk….

A 2021-2022 szezonban tovább folytatjuk a megkezdett utat a végső célunk felé. A felnőtt csapatunkkal az NBII bajnokság egyik, ha nem a legerősebb Észak-Keleti csoportjában fogunk küzdeni.

Nem “csak” bentmaradni akarunk az NBII-ben. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a legjobb eredményt érjük el. Küzdelmekkel teli év előtt állunk, de mi már tudjuk, hogy mire vagyunk képesek.

Jó irányba haladunk, folyamatosan fejlődünk és el fogjuk érni a céljainkat! Ahhoz, hogy a fejlődésünk töretlen maradjon, közelebb kerüljünk a hosszútávú terveink megvalósításához és az ne a távoli jövő álomképe legyen, szükségünk van olyan támogatókra, akik magukénak érzik a kézilabda helyi fejlesztését.

Mi a saját forrásainkból és nem állami támogatásból fejlesztünk, ezért szivesen vesszük és köszönjük, ha bárki segítségünkre van és társunk a fejlődés rögös, mégis sok sikert és örömöt tartalmazó útján.

 

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Ha támogatni szeretné a helyi kézilabda fejlesztését vagy akár aktív résztvevője szeretne lenni a változásnak és nem csak játékosként, akkor írjon nekünk.

Ha marketing eszközként szeretné használni a Klubunkat és ezen keresztül támogatná a törekvéseinket, akkor válasszon egyet vagy többet a médiajánlataink közül!