Az Acélváros Kézilabda Klub megalakulását egyetlen cél vezérelte, a legmagasabb bajnokságba juttatni a miskolci férfi kézilabdát. 2020 márciusában nyilvánvalóvá vált a játékosok számára, hogy az addigi egyesületük a felnőtt csapatát sokadik alkalommal sem kívánja feljuttatni a megyei szintről az NBII bajnokságba. A játékosok közül Kolcza Botond és Harsányi Milán fogalmazta meg először, hogy csak a különválás lehet az egyetlen út a fejlődésre.

Az ötletük a játékostársak és az egyesületen kívüli szakemberek körében támogatókra talált, különös tekintettel Kocsis Csabára – NB1, NB1/B, NBII játékos, NBII és utánpótlás edző, az általa vezetett csapattal NBII bajnok -, aki vezetőedzői és ügyvezetői szerepet is vállalt a cél megvalósításában.

Az Acélváros Kézilabda Klub tulajdonosa az Acélváros Kézilabda Sport Kft., amely sportvállalkozásként működik. A vállalkozást a PANGEBOT 1991 Bt. alapította, amelynek tulajdonosa és ügyvezetője is Kolcza Botond.

2020 augusztusának elején indítottuk el a felkészülést. A körülmények nem voltak túlzottan ideálisak, de az erőnléti edzéseket nem befolyásolták. 

Futáshoz, lépcsőzéshez, gimnasztikához kiváló volt az időjárás.

Az intézményvezetőknek köszönhetően a szezon kezdése előtt három héttel sikerült a Herman Gimnáziumban, majd a Szemere Bertalan Szakképző Iskolában elkezdeni a labdás edzéseket is.

Szépen fejlődött a létszám, erősödtek a csapatok.

A 2020-2021 szezonban az Ifjúsági III. bajnokság C csoportjában és a BAZ- Heves Megyei felnőtt bajnokságban indítottunk csapatot.

2020 október végén már 32 játékos és 3+1 edző dolgozik azon, hogy a végső cél megvalósulhasson.

A 2020-2021 szezonban a rövid távú célunk az, hogy a felnőtt csapatunk megnyerje a bajnokságot és saját jogon jusson fel az NBII-be. Erre minden esélyünk megvan, hiszen 5 forduló után veretlenül állunk a tabella élén.

Ahhoz, hogy a fejlődésünk töretlen maradjon és közelebb kerüljünk a hosszútávú terveink megvalósításához is, két területen kell tovább fejlesztenünk.

  1. Tovább növeljük a játékosok és ezzel együtt a versenyző csapatok számát, nyitunk a fiatalabb korosztályok felé. A 2021-2022 szezonban 5-6 csapattal szeretnénk elindulni a bajnokságokban.
  2. A létszámfejlesztés elengedhetetlen kelléke a megfelelő edzés és mérkőzés helyszín. Jelen pillanatban nem túl ideális ezen a téren Miskolc helyzete. Örömteli, hogy sokan űzik a teremsportok valamelyik ágazatát, de a lehetséges helyszínek száma az igényekhez mérten kevés. Különösen nehéz helyzetben van a kézilabda, hiszen a játék művelése során használt wax több csarnokot eleve kizár a lehetséges edzés és mérkőzés helyszínek közül. A mérkőzéseink jelenleg nem is Miskolcon, hanem Felsőzsolcán és Alsózsolcán zajlanak. Van megoldásunk a problémára, de egyenlőre nem találtuk meg azt a partnert, akivel ezt a projektet meg tudjuk valósítani.

Jó irányba haladunk, folyamatosan fejlődünk és el fogjuk érni a céljainkat!

Ha támogatni szeretné a helyi kézilabda fejlesztését vagy akár aktív résztvevője szeretne lenni a változásnak és nem csak játékosként, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

Ha marketing eszközként szeretné használni a Klubunkat és ezen keresztül támogatna bennünket a miskolci kézilabda fejlesztésében, akkor válasszon egyet vagy többet a média ajánlataink közül!

 

Acélváros: we just play!©