Honnan érkeztünk?

Bár a klub új, az alapító tagok már elég régóta tagjai a kézilabdás közösségnek. A helyi utánpótlásban töltött évek után 2020-ban döntöttünk úgy, hogy megalapítjuk az Acélváros Kézilabda Klubot annak érdekében, hogy a helyi kézilabdás srácoknak kitörési lehetőséget adjunk a magasabb osztályok irányába. Szépen fejlődött az Acélváros és közösen eljuttatuk először a megyei bajnokság első helyére, majd az NBII dobogójának második fokára. Sajnos ezen az úton sokan lemorzsolódtak, leginkább azok, akik számunkra fontosak voltak és akik miatt 2020-ban elindítottuk a változásokat. Ezek a srácok a senki földjén rekedtek, magukra hagyva, játéklehetőség nélkül. Ezen a helyzeten mindenképp változtatni akartunk.
Kolcza Botond és Harsányi Milán kezdeményezésére alapítottuk meg a Szinvaparti Közösségi és Sportegyesületet, amelynek egyetlen célja olyan sportolók részére edzés és mérkőzés lehetőség biztosítása, akik még készek és képesek játszani, de ilyen-olyan okok miatt erre nem volt lehetőségük.

Mit értünk el eddig?

Nem voltak komoly ambícióink a tisztes helytálláson és a klubon belüli jó hangulat és csapatszellem fenntartásán kívül. Nem konkurensei, inkább kiegészítői vagyunk Miskolc és a régió közelebbi klubjainak és ezen a területen akartunk megerősödni.
Bár közel sem indultunk azonos feltételekkel, mint a többi csapat, a küzdő szellem, a kézilabdázás szeretete, az igazi csapatjáték és az ebből következő győzni akarás sikerre vitte a munkánkat. A lehetőségeinket figyelembe véve a lehetetlent értük el azzal, hogy megnyertük a megyei bajnokságot és ezzel lehetőséget kaptunk az NBII bajnokságban történő elindulásra.
Minimális, bár így sem kevés költségvetésből, egy fiatal edző-játékos irányítása mellet nyertük meg az ország egyik, ha nem a legerősebb bajnokságát, ahol rajtunk kívül három egyesület is komoly tervekkel állt bele a csatákba. A felnőtt csapaton belüli hangulat, az egymásért küzdés példaértékű és az eredményeink magukért beszélnek.
Nem terveztük, de U09 és U10 utánpótlás csapatot is indítottunk olyan srácok részvételével, akik azért fordultak hozzánk, mert másoknál nem volt lehetőségük versenyezni. Az edzőjük és a szülők áldozatos munkájának és segítségének köszönhetően szuper kis csapatok alakultak ki, akik a korosztályukban kiválót alkottak.
Hiánypótló tevékenységet végzünk, szinte mindig hátrányból indulunk, olyan játékosokkal és szakemberekkel dolgozunk, akikről mások lemondtak vagy nem a megfelelő értékük szerint kezelték őket, mégis kiváló eredményeket érünk el.
Ez az igazi SIKER!

Hova tartunk?

Folytatjuk az eddigi munkát és nem hátrálunk meg a nehézségektől!
A felnőtt csapatunkat beneveztük az NBII bajnokságba és nem felejtkezünk el azokról sem, akik nem tudnak magasabb osztályban küzdeni, de szeretnének tovább játszani. Őket a Megyei bajnokságban fogjuk versenyeztetni.
Nem marad abba az utánpótlás fejlesztése sem. Visszük tovább a kisiskolás csapatokat és indítunk egy FU20 csapatot is. Nyitottak vagyunk más korosztályok indítására is, de nem szeretnénk senkit se hiú ábrándok világába kergetni. Mi a norvég módszert választottuk az utánpótlás fejlesztésére, mert hisszük és tapasztaljuk, hogy a szülői felelősségvállalás a csemete jövőjének építésben sokkal fontosabb és eredményesebb, mint bármilyen külső támogatási módszer.
Nincsenek komoly ambícióink, de ha az élet elénk sodor egy komolyabb kihívást, akkor nem fogunk meghátrálni! Szeretnénk továbbra is tisztességgel, az erőnkből és a lehetőségeinkből a legtöbbet kihozva jól szerepelni a versenyeinken úgy, hogy a jó hangulat, a „buli” érzés megmaradjon a csapatokon belül. Mi ebben vagyunk jók.

MI CSAK JÁTSZUNK!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha információra van szükséged vagy ha támogatni szeretnél bennünket!

Ha támogatni szeretnéd a helyi kézilabda fejlesztését vagy akár aktív résztvevője szeretnél lenni a változásnak és nem csak játékosként, akkor írj nekünk!