Váci FKA – Szinvaparti KSE

Eredmény: 29-28 (12-12)

Bajnokság: NBII férfi felnőtt

Időpont és helyszín: 2023.09.16. 18:00 Városi Sportcsarnok Vác

Váci FKA

Edző: Miklián Dávid

Mezőny (gól): Miklián Bálint (6), Singely Mihály (4), Nagy Norbert (4), Dudoli Márk (3), Nyári Bálint (3), Zeller Martin (3), Kocsis Marcell (2), Bognár Dominik (2), Mezei József Máté (1), Ádám Gergő (1),

Kapusok: Bernáth Patrik, Nagy Patrik Balázs

 

Szinvaparti KSE

Edző: Breazu Vasile Marius

Mezőny (gól): Fábián Vince (6), Vécsei Vencel (6), Bettembuk Bence (5), Nagy Szabolcs Imre (4), Kolcza Botond (3), Bakó Brandon Krisztián (3), Szegedi István Patrik (1), Hegyesi Kristóf, Balázs Dávid István, Kolcza Gergely, Herr Krisztián, Pálffy Zsombor,

Kapusok (védés): Salamon Gábor (4), Kiss Máté Tibor (4), Farkas Robin

 

Sokat javult a játékunk. Jelentősen csökkent az eladott labdák száma, növekedett a támadási hatékonyságunk, gyakorlatilag a kezünkben volt a meccs, de az utolsó 6 percben olyan események történtek, amit egyszerűen nem tudtunk kivédeni.
Az első félidőben közel azonos szinten játszottunk az összeszokott, fiatal és energikus hazai csapattal, amelyet a 12-12 félidei eredmény is tükrözött.
A második félidő már teljesen más képet mutatott. Jobban játszottunk, elkezdtünk elszakadni és 3 gólos előnnyel mentünk. Az első kellemetlen esemény a 44. percben történt, amikor egy teljesen szabálytalanul elvégzett középkezdés után a védő játékosunk ütközött a támadó hazai játékossal. A játékvezetők azonnali piros és hetes mellett döntöttötek.
Az igazi feketeleves az 54. percben ömlött a nyakunkba. Kaptunk egy jogos két perces büntetést hetessel, majd fél percen belül egy teljesen érthetetlen két perces büntetést. Az egyik játékvezető szerint a szabálytalanságot jelző síp után dobta kapura a labdát a játékosunk. A videó kiválóan megmutatja, hogy a síp még javában szólt, amikor már eldobta. Újabb hátrány és még nem volt vége.
Újabb fél perc, újabb két perc és újabb hetes. Ez a döntés már kifejezetten bosszantó volt, mert a videó tanulsága szerint a mi játékosunk ellépett a támadó elől. Ez már hármas emberhátrány.
Már éppen ötre emelkedett volna a játékosaink száma, amikor jött a következő gyomros. Egy egyértelműen támadó szabálytalanságot megint ellenünk ítéltek, újra két perc és hetes. Nagy hátrányban játszottunk és gyakorlatilag csak az utolsó percre egészültünk ki.
Hiába volt stabil előnyünk, a 4 db kétperces büntetés (amiből kettő biztosan hibás és egy erősen véleményes döntés volt) a gödör legaljára lökött bennünket. Három gólos előnyből két gólos hátrány, de még innen is visszajöttünk. Ha az utolsó 11 másodpercben nem azt kellett volna végignéznünk, ahogy a hazai csapat kapusa keresgélte a labdát a kapuban, akkor még egy halvány esély maradt volna a döntetlenre is.
Azt gondoljuk, hogy a hibákban szerepe lehetett a fáradtságnak. Nem elvárható egy játékvezetőtől a legjobb teljesítmény akkor, ha egymás után kell fújnia egy FU18, egy FU20 meccset, majd még egy NBII mérkőzést is. A sporik sem Supermanek, ilyen helyzetben borítékolható a hiba. Most mi voltunk a szitu rosszabbik végén.
Tovább kell lépnünk. Jól játszottunk, látható a fejlődés, nincs miért aggódni, ráadásul ebben a szezonban nem nekünk cél a feljutás az NB1/b-be. Ez a fiaskó szerencsére csak arra volt jó, hogy még inkább feltüzelje a srácokat.
A következő ellenfelünk a Veresegyház VSK lesz. Utazunk hozzájuk 2023.09.23.-án 18:00-ra egy harcos mérkőzésre.

NBII mérkőzés

Gólok és védések