Hajdúnánás FKK – Szinvaparti KSE

Eredmény: 24 – 28 (12-11)

Bajnokság: Megye felnőtt férfi

Időpont és helyszín: 2023.05.13. 15:00 Somorjai László Sportcsarnok, Hajdúnánás

 

Hajdúnánás FKK

Edző: Bancsók Károly Tamás

Mezőny (gól): Ötvös Nándor (6), Kiss Dávid (6), Kelemen Zsolt (5), Bencze Viktor (4), Dankó József (2), Nagy László (1), Péntek Bonifác, Tupicza Róbert, Molnár István Vajk, Bodogán Péter, Harsányi Dávid, Nyeste Richárd

Kapusok: Reszegi Zsolt, Tanyi Dénes, Deli Zsolt

 

Szinvaparti KSE

Edző: Kolcza Botond

Mezőny (gól): Herr Krisztián (6), Kolcza Botond (6), Simon Dániel (5), Kiss Levente (4), Balázs Dávid (3), Harsányi Milán (2), Kolcza Gergely (1), Szegedi István Patrik (1), Nagy Gergő Péter, Dósa Róbert, Kurmai Márton Tibor

Kapusok (védés): Kiss Máté Tibor (19), Bató Mátyás

 

Hosszú, három hetes szünet után léptünk újra pályára a szezon végkimenetlét meghatározó mérkőzésen, ahol a bajnokság egyik legerősebb csapatával, a Hajdúnánással álltunk szemben. Annak ellenére nem nekünk állt a zászló, hogy előzőleg az FC Hatvan csapatát 11, a Hevesi SE csapatát 10 góllal múltuk felül. A Hajdúnánás játékosai jól képzettek, nagyobb tapasztalattal rendelkeznek, keményen játszanak és ezen a meccsen is megvillantották a tudásukat.

A mérkőzés nekünk indult jobban, de a hazai csapat nem maradt le tőlünk. A 6. percig úgy tűnt, hogy nem lesznek komoly problémák, de a kézilabdában ezek a remények mindig kérészéletűek. A 6. percben elkövettünk egy azonnali pirosat érő szabálytalanságot, ami nyilvánvalóan nem volt szándékos, de az ellenfél sajnos nem így gondolta. Az egyébként is ideges hangulat tovább feszült és a hazai védelem felkeményedett. Durvább faultok jöttek, mint amit a bajnokság legkeményebb csapatának gondolt Hevestől kaptunk és volt néhány pályára nem illő jelenet, ami a a 26. percben csúcsosodott ki egy újabb, már a hazai csapatatot érintő piros lap, majd az azt követő kék lap formájában. Szerencsére jött a szünet, amire egy gólos hazai vezetéssel vonultak le a csapatok.

A szünet segítette lehűteni a kedélyeket és a második félidő kategóriákkal nyugodtabb mederben folyt tovább. Újra magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést és két gólos előnyt értünk el. A Hajdúnánás sokszor mutatta meg, hogy milyen gyors játékra és egy-egyezésre képes. Láthattunk kiváló egyéni teljesítményt, de összeségében ez nem volt elég átütő ahhoz, hogy megállítson bennünket. A 48. percre 4 gólra növeltük a különbséget, amely a mérkőzés végéig megmaradt.

Talán nem ez volt a legjobb meccsünk, de a csapat újra bebizonyította, hogy nehéz körülmények között sem adja fel és képes együtt, csapatként küzdeni. Ezen a napon a küzdelem győzelmet eredményezett. Bár csapatként nyertünk, ki kell emelnünk a kapusunk, Kiss Máté Tibor extra teljesítményét. 19 alkalommal hárította el az ellenfél lövéseit, ami nélkül biztosan nem értünk volna el ilyen sikert.

Közel van már a bajnokság vége. Vezetjük a tabellát, de még két mérkőzésünk van hátra, ahol két pontot kell szereznünk ahhoz, hogy bebiztosítsuk az első helyünket.

A következő csata egyben az idei utolsó hazai mérkőzésünk lesz. 2023.05.21. 18:00-kor fogadjuk a Herman Gimnázium Sportcsarnokában a Tiszaújvárosi SC gárdáját. Talán nem nagyképűség azt állítani, hogy borítékolható a végeredmény, hiszen a tabella két végén elhelyezkedő csapatok csapnak össze. Kötelező győzelemre készülünk.