Hevesi SE – Szinvaparti KSE

Eredmény: 27 – 23 (15-10)

Bajnokság: Megye felnőtt férfi

Időpont és helyszín: 2022.11.27. 18:00 Városi Sport- és Rendezvénycsarnok, Heves

 

Hevesi SE

Edző: Holló László József

Mezőny (gól): Gyarmati Balázs (11), Moczó Marco (10), Barta Bence (2), Bagdi Szabolcs (1), Kenyeres Krisztián (1), Patkovics Dávid (1), Poczok Botond Áron (1), Bettembuk Gábor, Guba Mátyás, Gulyás Gábor, Kollányi György, Terenyei Ádám

Kapusok: Kökény Tamás, Posta Bence

 

Szinvaparti KSE

Edző: Kolcza Botond

Mezőny (gól): Balázs Dávid (7), Kolcza Gergely (6), Szegedi István Patrik (5), Kolcza Botond (4), Herr Krisztián (1), Harsányi Milán, Kiss Levente, Simon Dániel, Dósa Róbert, Nagy Gergő Péter, Éles József

Kapusok (védés): Kiss Máté Tibor (6), Bató Mátyás (1)

 

Mit jelent a tervezett vereség? Mindig mindenki szeretne nyerni, de van, amikor reálisan kell szemlélned az esélyeidet és felkészülsz arra, hogy hol fogsz pontot veszíteni. Mi is terveztünk ilyen lehetőséggel és ez a meccs pont egy ilyen eset volt.

Nem kérdés, hogy a Heves egy jó csapat. Keményen védekeznek, időként túlzóan is, bár a játékuk mostanában már közel sem olyan durva, mint néhány évvel ezelőtt volt. A támadásaikat kifejezetten eredményesen fejezik be és ezen a mérkőzésen ez egy meghatározó elem volt.

Számoltunk azzal, hogy ez egy nagyon nehéz meccs lesz és nem csak az ellenfél játéka miatt. Reálisan szemlélve kicsi volt az esélyünk a győzelemre. Utólag elemezve a mérkőzést kijelenthető, hogy bármilyenek voltak a körülmények, a helyzeteinket mi hagytuk ki és ebből sajnos több volt, mint a gólkülönbség.

Átlagosan indult az első félidő, de lassan kiütközött a két csapat védekezése közötti különbség. A Heves lényegesen keményebben védekezett. Jól felkészültek a játékosainkból és kihasználták a méretkülönbségből adódó lehetőségeket is, amelynek nem nagyon szabott korlátot a játékvezetés. Ezzel a helyzettel nem nagyon tudtunk mit kezdeni, a faultok és a gólszerzés nem éppen barátok. Ráadásul a védekezésünk sem találta a hatékony ellenszert a hazai csapat támadásaira, így egyre nagyobb lett a különbség. A félidő végére 5 góllal vezetett a Heves.

A szünet segített abban, hogy megoldást találjunk a problémákra. A védőfalunkat előrébb helyeztük, a támadásainkat viszont Heves védőitől távolabb fejeztük be. Mind a két változtatás eredményes volt, szépen lassan kezdtünk felzárkózni. Az 55. percre 23-22 volt az állás, de ekkor megváltozott a környezet. Az utolsó 5 percben kaptunk két piros lapot és 8 percnyi kiállítást, ami el is döntötte a mérkőzést. Ebben az 5 percben négy gólt kaptunk és érthető módon mi csak egyet tudtunk szerezni, azt is hetesből. Ez a meccs is csak azt az alapvetést igazolja, hogy több gólt kell dobni, mint az ellenfél és teljesen lényegtelenné válik a pálya lejtése. Volt már ilyen a szezonban, akkor sikerült, de most alulmaradtunk.

8 mérkőzés után a második helyen állunk. Még 10 meccs van hátra, ezért nem érdemes jóslásokba bocsátkozni.

Most egy kis szünet következik és ha az energiaválság nem húzza keresztbe a számításainkat, akkor január közepén tudjuk kezdeni az edzéseket. Szükség is lesz erre, mert gyakorlás nélkül nem lehet fejleszteni a teljesítményünkön. Mi bízunk abban, hogy jobbakká tudunk válni.