Kisvárdai KC – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 28 – 35 (14-19)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2022.04.30. 18:00 Szent László Gimnázium Tornacsarnok, Kisvárda

 

Kisvárdai KC

Edző: Türk Ferenc

Mezőny (gól): Radojevic Mladen (8), Nagy Gergő (3), Petykó Tamás (3), Csendes Ádám (3), Papp Péter (3), Csatlós Sándor (2), Bottka Ádám (2), Götz Bence (2), Revák László (1), Virga Ákos, Király Nándor, Kiss Bálint, Jenei Miklós, Veres Sándor

Kapusok: Simon András (1 gól), Hostisóczki Tamás

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Nagy Attila (7), Hangyel Norbert (7), Horváth Loránd László (6), Kolcza Gergely (5), Czeglédy László (4), Kolcza Botond (2), Hegyesi Kristóf (2), Vass Dániel (1), Herr Krisztián (1), Vad Zsigmond, Vadászi Péter

Kapusok (védés): Balogh Gábor (14), Farkas Robin (2), Teremy László

 

A DEAC elleni vereség után voltak hangok, akik temették a csapatunkat (ennyi volt, kipukkadt a lufi, stb), de szerencsére ők voltak kevesebben.

Tény, hogy erősen lenyomta a csapatot az a vereség és a hangulat a bányász béka feneke alatti szintre süllyedt, de egy hét alatt sikerült jól összeszedni magunkat. Bármi is történt ez alatt az egy hét alatt, elég volt ahhoz, hogy visszatérjen a lendület és kiváló játékkal, magabiztos győzelmet arassunk Kisvárda ellen, ráadásul idegenben.

A Kisvárdai KC kiváló klub, jelentős utánpótlással és egy jól felkészített felnőtt csapattal. Hazai pályán bárkire veszélyesek, ennek megfelelően mi sem vettük félvállról a mérkőzést.

Az első gólt mi szereztük, amire nem sokkal később érkezett a válasz a hazai csapattól, de az 5. perctől kezdve végig vezetve győztünk. Kifejezetten jól ment a játék, sokkal gyorsabb tempót diktáltunk, mint ami az elmúlt hetekben jellemző volt ránk. Jó volt a védekezés, ami jó hatást gyakorolt a kapusaink eredményére is. A játék tempójához képest kevés hibával játszottunk, ami nagyban segített abban, hogy a félidőre 5 gólos előnyt építsünk.

A második félidőben tovább folytattuk a dinamikus játékunkat és növeltük az előnyünket. A lendület fenntartása érdekében folyamatosan frissítettünk és a cserék nem vetették vissza az eredményességet. Talán ez volt az első olyan meccsünk, ahol a csapat szerkezetében mérkőzés közben történt változtatások után is megmaradt a stabilitásunk. Megérdemelten nyertük meg ezt a csatát.

A meccs végén lejtett örömtánc mutatta meg igazán azt, hogy visszatértünk a helyünkre. Sokféleképpen lehet megnyerni egy meccset, de csak az ér igazán valamit, ahol a játékosok érzik a győzelem ízét és az ezzel járó örömöt. Itt és most a helyén volt minden.

Még három mérkőzésünk van a szezon végéig. 3 ponttal a DEAC előtt állunk a második helyen, de még minimum egy győzelemre van szükségünk ahhoz, hogy bebiztosítsuk az ezüstérmet. Bízunk abban, hogy be is gyűjtjük azt a két pontot az utolsó hazai mérkőzésünkön, amely 2022.05.14.-én 18:00-tól lesz a Herman Gimnázium Sportcsarnokában, ahol a Tiszavasvári SE csapatát fogadjuk.

Reméljük, hazai nézők előtt tudjuk elérni azt a sikert, amelyre 6 éve várunk, hogy újra miskolci csapat állhat dobogóra az NBII felnőtt bajnokságában.

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések