Acélváros Kézilabda Klub – DEAC II.

Eredmény: 30 – 40 (14-17)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2022.04.23. 18:00 Herman Gimnázium Miskolc

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Horváth Loránd László (10), Nagy Attila (6), Hangyel Norbert (5), Czeglédy László (4), Kolcza Botond (2), Hegyesi Kristóf (1), Vass Dániel (1), Herr Krisztián (1), Vad Zsigmond, Vadászi Péter, Nánási Csaba, Kolcza Gergely

Kapusok (védés): Teremy László (3), Farkas Robin (3), Balogh Gábor (1),

 

DEAC II.

Edző: Mándi Norbert

Mezőny (gól): Zalai Balázs (11), Kathi péter (10), Nagy-Menyhárt László (6), Király Máté (3), Bakó Ádám Antal (2), Szilágyi Tamás (2), Péter Dominik (2), Ashraf Noureldin Salem Mohamed Salem (2), Szolnoki László (1), Lovas Benedek (1), Uzsoki Dominik László, Kozma Benedek, Henez Dávid,

Kapusok: Maródi Ádám, Keczeli Milán

 

A megszokottól eltérően egy kicsit késve emlékezünk meg a DEAC elleni mérkőzés eseményeiről, de kihagyni nem szerettük volna, még akkor se, ha most éppen nem győzelemről adunk hírt.

Az eredmény magáért beszél, csúnyán kikaptunk és az igaz mind a két DEAC elleni mérkőzésre. Az őszi etapban 42-27-re vertek el bennünket, most javítottunk egy kicsit, hiszen „csak” 10 gól volt a különbség, de ez csak egy kis szépségtapasz a sebünkre.

Gyakorlatilag semmi sem sikerült. A védekezésünk átjáróház volt, a „portásaink” átálltak labdaszedőnek és a támadásaink hatékonysága sohasem látott szintre süllyedt. Persze ez egy kissé erős túlzás, de tény, hogy nem tudott érvényesülni az eddig jól működő stratégiánk. Ahogy nyílt az olló, úgy változott az összjátékból egyéni küzdelem, amely természetéből adódóan nem tudott elég eredményt produkálni.

Addig, amíg nálunk szinte semmi sem sült, addig a DEAC-nál a bab is hús volt. Az ellenfelünk jól játszott, bátran támadtak, jól használták ki a gyorsaságukat. Teljesen megérdemelten nyertek.

Ez a vereség megrázott bennünket. Hiába teljesítettük túl az eredeti célokat a bajnokságban, hiába állunk a második helyen, sokak fejében ott motoszkált egy fényesebb opció is. Ezt most át kell tennünk a következő szezonra, amit még meg kell emészteni.

Még négy meccsünk van hátra és ebből legalább kettőt kell győzelemmel lehoznunk ahhoz, hogy biztosan miénk legyen az ezüstérem.

Ennél talán fontosabb, hogy újra élvezzük a játékot és érezhessük a győzelem ízét, amelyet 2022.04.30.-án szombaton érhetünk el a Kisvárdai KC ellen, idegenben.

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések