Tiszavasvári SE – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 30 – 34 (14-17)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.12.04. 18:00 Somorjai László Sportcsarnok, Hajdúnánás

 

Tiszavasvári SE

Edző: Hadas Sándor

Mezőny (gól): Balázs Máté (7), Erdős Zoltán (5), Szűcs Balázs (4), Csikós Patrik (4), Gazdag Richárd (4), Balogh Dániel (3), Benyusz Kende (2), Lakatos Tibor, Simon Zoltán, Orosz László, Bálint Álmos Milán

Kapusok: Balogh Bence Gábor (1 gól szerzés), Molnár Levente, Boczák Kornél

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Horváth Loránd László (11), Kolcza Botond (7), Vadászi Gábor (6), Czeglédy László (4), Hegyesi Kristóf (4), Vass Dániel (1), Vadászi Péter (1), Farkas Robin, Herr Krisztián, Kolcza Gergely  

Kapusok (védés): Balogh Gábor (9), Teremy László (4)

 

Ez a mérkőzés most duplán idegenbeli volt, mivel a „hazai” csapat sem az otthonában, hanem Hajdúnánáson játszott. Ezen a téren biztosan kiegyenlített volt a mérkőzés.

A kispadunk sajnos még mindig elég rövid, de az egyik szakvezetőnk szerint inkább kevés oroszlán legyen, mint sok nyúl. Az eddigi eredmények alapján talán már kijelenthetjük, hogy nálunk nincs tapsifüles és ha kevesen is vagyunk, harcolunk a végsőkig.

A házigazdák sem a legerősebb keretükkel érkeztek, de közel sem voltak gyengék, hiszen 30 gólt értek el velünk szemben. Jól játszottak, egy kicsivel gyengébb csapatot biztosan ledarálnak.

Az első 20 percben fej fej mellett a haladt a két csapat. Higgadtan, az erőnkkel takarékoskodva játszottunk. A védekezés során szerzett labdákkal és a hatékony támadásokkal sikerült előnyt szereznünk, amelyet négy gólra növeltünk a félidő végére.

A szünet után folytattuk, ahol abbahagytuk. A játék képe csak annyit változott, hogy az egyik játékosunkat megpróbálta kifogni a hazai csapat, de ez igazán komoly hatást nem gyakorolt ránk. Átszerveztük egy kicsit a támadásokat és így még hatékonyabbá váltunk. Nyolc gólra növeltük a különbséget, jól ment a játék, de a végére egy kicsit fellazultunk, talán el is fáradtunk.

Megérdemelten győztünk, most ez volt a legfontosabb és nem a gólkülönbség.

Egy kis szünet következik. Az őszi szezon utolsó meccsét el kellett halasztanunk 2022.02.05.-re, mivel a hazai mérkőzéseinknek otthont adó Herman Gimnáziumba az EMMI rendelete alapján csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni és a vendég Berettyó MSE nem minden játékosa rendelkezett vele. Miskolcon csak az Egyetemi Körcsarnok fogad kézilabda mérkőzést úgy, hogy nem köti ez a rendelet, de sajnos már foglalt volt a hétvégén. Ezért döntöttünk a halasztás mellett.

A halasztás miatt még nem zárhatjuk le az őszi szezont, de még így is biztosan kijelenthetjük, hogy jelenleg ott vagyunk a legjobb három csapat között. Talán nem szerénytelenség kijelenteni, hogy ez az eredmény elvárásokon felüli teljesítmény egy olyan klubtól, amely egyedülálló módon egyetlen támogató segítségével, de kizárólag saját forrásból fejleszt férfi kézilabdát Miskolcon.

Köszönjük a HUN-Therm Consulting Kft-nak, hogy bizalmat szavazott nekünk és köszönjük a játékosainknak, hogy erőn felül teljesítve tesznek csodát a bajnokságban!

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések