Acélváros Kézilabda Klub – Kisvárdai KC

Eredmény: 29 – 26 (14-16)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.11.27. 18:00 Herman Gimnázium Sportcsarnok Miskolc

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hangos Dávid (9), Czeglédy László (7), Horváth Loránd László (6), Hegyesi Kristóf (2), Kolcza Botond (2), Vass Dániel (1), Vadászi Péter (1), Vadászi Gábor (1), Harsányi Milán, Kolcza Gergely, Herr Krisztián, Farkas Robin,

Kapusok (védés): Balogh Gábor (7), Teremy László (3 ziccer és 1 hetes)

 

Kisvárdai KC

Edző: Türk Ferenc

Mezőny (gól): Ruzsinszki Benjámin (7), Csendes Ádám (5), Papp Péter (5), Bottka Ádám (4), Radojevic Mladen (3), Király Nándor (1), Kapdos János (1), Virga Ákos, Revák László, Kovács László, Kiss Bálint, Vass Gábor, Csatlós Sándor, Kertész Bence

Kapusok: Simon András, Hostisóczki Tamás

 

Visszatértünk, még ha nem is legjobb játékunkkal.

A DEAC II ellen vereséggel végződő mérkőzés hagyott nyomokat, leginkább sérülések formájában. Ez hatással volt a felkészülésre is, így közel sem 100%-on léptünk pályára a 4. helyezett Kisvárda ellen.

A bajnokság egyik résztvevőjével sem lehet már könnyű mérkőzést vívni, különösen igaz ez a Kisvárdára. Komoly önbizalommal léptek pályára, talán ennek is köszönhető, hogy nem remegett meg a kezük 9-10 méterről történő lövések során sem.

Kis tapogatódzás után át is vették a vezetést és két gólos előnyt stabilizáltak. A védekezésünk nem volt rossz, de túl sok távoli lövést kaptunk, amelyet nem tudtunk blokkolni. Szerencsére nem tudtak nagyon eltávolodni a vendégek, mert a támadásaink hatékonyak voltak. A félidőben 14-16 volt az eredmény.

A második félidő szinte ugyanabban a ritmusban folytatódott, mint amiben az első befejeződött. Szükségünk volt néhány bravúrra a kapuban ahhoz, hogy felzárkózhassunk, de egészen az 50. percig kellett várni arra, hogy véglegesen átvegyük a vezetést is. Az utolsó 10 perc mind a két csapatnak nehézséget okozott. Feszültek voltak a játékosok és a szakemberek is, de közel sem egymással volt problémájuk. Ebből a szituációból mi jöttünk ki jobban, könnyebben kezeltük a feszültséget. Sokkal eredményesebben védekeztünk, a kapusunktól is kaptunk néhány bravúrt, ami végső soron győzelemhez segített minket.

Tartjuk a dobogós helyezésünket, de egy kicsit távolabb került a tabellát vezető Nyírbátor. Még mindig nem vagyunk 100%-on, de már csak két fordulón kell helytállnunk és jöhet egy kis pihenő.

A következő mérkőzést Hajdúnánáson vívjuk a Tiszavasvári SE ellen. Azt lehetne gondolni, hogy a 10. helyen álló csapat könnyű préda, de érdemes megnézni a legutóbbi mérkőzéseiket, mert éppen felszálló ágon vannak. Ettől függetlenül reméljük, hogy a hétvégén mi növekszünk két ponttal.

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések