DEAC II – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 42 – 27 (18-15)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.11.20. 16:00 Agrártudományi Egyetem Sportcsarnok Debrecen

 

DEAC II.

Edző: Mándi Norbert

Mezőny (gól): Zalai Balázs (11), Tóth Máté (7), Kathi Péter (7), Péter Dominik (7), Szolnoki László (2), Szilágyi Tamás (2), Uzsoki Dominik László (2), Kozma Benedek (2), Bakó Ádám Antal (1), Király Máté (1), Vécsei Vencel, Földi István

Kapusok (védés): Maródi Ádám, Hornyák Norbert

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hangyel Norbert (8), Horváth Loránd László (6), Czeglédy László (4), Vadászi Gábor (3), Hegyesi Kristóf (2), Hangos Dávid (2), Kolcza Botond (1), Kolcza Gergely (1), Vass Dániel, Vadászi Péter, Herr Krisztián, Nánási Csaba,

Kapusok (védés): Kiss Máté (4), Teremy László (3), Balogh Gábor (2)

 

Ezt a napot nem fogjuk beírni az életünk könyvének „Amire büszkék vagyunk” fejezetébe.

Bár lehetne kifogásokat keresni, ettől még tény, hogy a Debrecen csapata konkrétan leiskolázott bennünket.

Sokkal jobban akarták a győzelmet és meg is tettek mindent a siker érdekében. Magabiztos, gyors játékkal, lerohanásokkal, pontos passzokkal operáltak. Ezen a napon minden sikerült nekik, egyszerűen jobbak voltak nálunk.

Az első félidő normálisan indult, de a játék nem ment olajozottan se támadásban, se védekezésben. Az első negyedóra végén sajnos egymás után jöttek a hibák, amit kihasznált a helyi csapat és 12-9-re elhúzott. A 18. percben időt kértünk, de az edzői utasítások nem jelentek meg a játékban. Tovább nőtt a különbség, a 22. percben már 15-10 volt. Hiába szedtük össze magunkat, a félidőre csak kicsit tudtunk faragni a hátrányunkból. A félidőben 18-15 volt az eredmény.

A szünet után határozott tervekkel léptünk pályára, de ebből semmi sem teljesült. Tovább nőtt a hátrányunk és egyre csökkent az esélyünk egy normális befejezésre. Semmi sem működött. Sajnos nem csak egy-két játékos teljesített gyengébben saját magához képest, gyakorlatilag senkinek sem ment a játék. Büntetés volt minden perc, amit a pályán töltöttünk. Ezen a helyzeten tovább rontott jó pár hibás játékvezetői ítélet is, amelyek a végeredményre ugyan hatással voltak, de a vereségünket enélkül se kerültük volna el.

Jó lenne azzal vigasztalni magunkat, hogy egy nagyon jó csapattól kaptunk ki, ami természetesen igaz is, de ettől nem leszünk előrébb. Minden egyes hibánk előjött ezen a mérkőzésen és rávilágított arra, hogy milyen irányba kell fejlesztenünk.

Csúnya vereségbe futottunk bele, de nem dőlt össze a világ. A bajnokság még mindig nyitott és senkinek ne legyen egy fikarcnyi kétsége se afelől, hogy ettől csak erősebbek lettünk. Kijavítjuk a hibáinkat és megmutatjuk mire vagyunk képesek.

A következő mérkőzésünk 2021.11.27.-én 18:00-tól hazai pályán lesz a Herman Gimnázium Sportcsarnokában, ahol a Kisvárdai KC csapatát fogadjuk. Kemény csata lesz, egy igazi rangadó, hiszen a vendégek csak kicsit lemaradva követnek bennünket a tabellán.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a szurkolók csak védettségi igazolvánnyal és maszkban lehetnek jelen a nézőtéren, de bízunk abban, hogy ez nem tartja vissza a kézilabdát kedvelő miskolciakat a részvételtől. Egy kis buzdítás sokat lendítene a harci kedvünkön!

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések