Acélváros Kézilabda Klub – Kazincbarcikai KSE

Eredmény: 33 – 24 (17-11)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.11.13. 18:30 Herman Gimnázium Sportcsarnok Miskolc

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hangyel Norbert (7), Czeglédy László (6), Horváth Loránd László (6), Kolcza Botond (5), Hegyesi Kristóf (4), Vadászi Gábor (3), Vadászi Péter (1), Vass Dániel (1), Farkas Robin, Herr Krisztián, Nánási Csaba, Harsányi Milán, Kolcza Gergely

Kapusok (védés): Balogh Gábor (12), Teremy László (3), Kiss Máté (1 hetes és 2 ziccer)

 

Kazincbarcikai KSE

Edző: Ölschléger Krisztián

Mezőny (gól): Csörgő Zsombor (9), Hajdú Dániel (4), Tóth Ádám (3), Koscsó Ádám (3), Polyák Ádám Zsolt (2), Farkas Bence (2), Orosz Olivér (1), Erdélyi Dominik, Tóth Soma László, Balog Ákos, Orosz Imre, Baán Domonkos, Kopasz Richárd

Kapusok (védés): Losonczi László, Somodi-Hornyák Bence,

 

A reményeinknek megfelelően alakult mérkőzésen újabb két pontot értünk el a bajnokságban.

Nem volt ismeretlen számunkra a KKSE játéka, de éppen ezért kellett rá készülni egy kicsit másképp.

A KKSE szereti a gyors játékot, a lerohanásokat, ember hátrányban nem gond nekik kapus nélkül támadni. Az irányítójuk mindenhonnan “is” tud lőni, villámgyors és a lábmunkája komoly gondot okoz a védelemnek. Ha teljes a csapatuk, akkor bárkivel szemben okozhatnak meglepetést.

Ezen a meccsen volt néhány hiányzó játékosuk, részben ennek köszönhető a 9 gólos különbség, de azért ne felejtsük el, hogy a mi jó játékunk döntötte el a végkimenetelt.

Az első 15 perc a tapogatódzással telt el, de aztán szépen lassan jöttek a gólok és kezdett nyílni az olló. Jól védekeztünk, a kapus teljesítmény kiváló volt és a támadásaink is jó hatásfokon működtek. Jól ment a csapatmunka. A szünetre 6 gólos különbséget építettünk.

A második félidőre tartogatott néhány meglepetést a KKSE. Gyors középkezdések után egyszemélyes lerohanásokkal operáltak, többször sikeresen, de emellett minden pozícióból felmérték a védelmünk képességeit. Szerencsére jól vizsgáztunk és a sikeres támadásainknak köszönhetően tovább növeltük a különbséget, majd az utolsó 45 másodpercben szerzett két góllal megnyertük a mérkőzést is.

Folyamatosan fejlődik a játékunk és nagyon jó a csapatdinamikánk. Azt gondolhatnánk, hogy az eltérő stílusú sportolóink játéka összecsiszolódik, de ez egyfajta lemorzsolódást jelentene és mi nem ezt tapasztaljuk. A játékosok tudása inkább összeadódik, kiegészítik egymást és ettől mindenki jobb teljesítményt tud nyújtani egyénileg és csapatként is.

A 7. forduló után a második helyen állunk a bajnokságban, egy ponttal lemaradva a listavezető Nyírbátortól.

A következő mérkőzésünk 2021.11.20.-án 16:00-kor lesz Debrecenben, ahol a bajnokság 3. helyén álló DEAC II csapata fogad bennünket. Talán a legnehezebb mérkőzés előtt állunk, hiszen a DEAC II technikailag jól felkészült, NB1/B tapasztalattal is rendelkező ambiciózus játékosokból áll, akiknek a játéka nagyon gyors, ráadásul ezt a tempót bírják fizikummal is. Nehéz meccs lesz, de bízunk abban, hogy jó taktikával, pontos játékkal elhozhatjuk onnan is a két a pontot.

 

Acélváros: we just play!©

Köszönjük a fotókat Halasi Mónikának!

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések