Acélváros Kézilabda Klub – Hajdúböszörményi TE

Eredmény: 29 – 23 (14-12)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.10.24. 18:00 Herman Gimnázium Sportcsarnok Miskolc

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Czeglédy László (7), Hangyel Norbert (6), Horváth Loránd László (4), Kolcza Botond (3), Vass Dániel (3), Vadászi Péter (3), Hegyesi Kristóf (2), Hangos Dávid (1), Farkas Robin, Herr Krisztián, Nánási Csaba

Kapusok (védés): Balogh Gábor (18), Teremy László

 

Hajdúböszörményi TE

Edző: Bakos Károly

Mezőny (gól): Kun Miklós (7), Molnár Zsolt (4), Molnár Kristóf (4), Rab Gyula Csongor (3), Berki Dániel (2), Puskás Erik (2), Ramóczi Roland (1), Bódi Ákos, Kiss Dávid, Nagy Antal, Szőllős Sándor, Takács Zoltán

Kapusok (védés): Balogh Szabolcs Sándor, Kőrizs István, Pál Máté

 

Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, ahol nem minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, de a győzelmet így is megszereztük.

A Hajdúböszörményi TE egy rettentően kellemetlen ellenfél. Félreértés ne essék, a csapat sportszerűen játszott, de a játék stílusuk és a kapusuk teljesítménye megnehezítette az életünket.

Nem voltunk könnyű helyzetben alapesetben sem, mert most kifejezetten alacsony volt a létszámunk és még azon belül is volt sérült és éppen felgyógyuló játékosunk.

Az első gólt a vendégek szerezték, de nem sokáig vezethettek. Lassan kiépítettünk egy kicsi, 4 gólos előnyt. Volt néhány kifejezetten jó befejezésünk, de az ellenfél kapusának köszönhetően túl sok volt a kihagyott helyzetünk. Ennek köszönhetően a félidő utolsó 5 percében nem szereztünk gólt, ellenben a Hajdúböszörmény két gólnyira felzárkózott. 14-12.

A második félidőben szinte ugyanott folytattuk, mint az elsőben. Megvoltak a helyzetek, de a befejezés nem sikerült. A vendégek a 35. percre kiegyenlítettek, a 43. percben pedig átvették a vezetést. Nem volt túlzottan jó érzés hazai pályán hátrányba kerülni. Egy ilyen helyzetben törvényszerű, hogy megakad a csapat, de úgy tűnik, hogy ez ránk nem vonatkozik. A csapat inkább vérszemet kapott. Visszavettük a vezetést és az utolsó 6 percben úgy lőttünk 5 gólt, hogy egyet sem kaptunk.

Győztünk, de ez a győzelem nagyrészt a kapusunknak, Balogh Gábornak volt köszönhető, aki 46%-al védett és 18 lövést, köztük számos 1-1-es ziccer fogott ki.

A csapat újra bizonyította, hogy nem ismer vesztett helyzetet és egymást segítve, támogatva a végsőkig küzdenek a győzelemért.

Jól állunk a bajnokságban, csupán egy ponttal vezeti előttünk a tabellát az első helyezett.

A 6. forduló következik. A Nádudvari ASK lesz az újabb ellenfelünk. 2021.10.30.-án utazunk Hajdúszoboszlóra és ahogy eddig mindig, bízunk a sikerben!

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések