Hajdúnánás FKK – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 31 – 37 (11-18)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.10.16. 15:00 Somorjai László Sportcsarnok, Hajdúnánás

 

Hajdúnánás FKK

Edző: Barcsók Károly Tamás

Mezőny (gól): Ötvös Nándor (12), Király Dávid (6), Bencze Viktor (5), Harsányi Dávid (2), Orosz László (1), Deli Zoltán (1), Tupicza Róbert (1), Alföldi Máté (1), Kiss Dávid (1), Nyeste Richárd (1), Molnár István Vajk, Kovács Bálint Szilveszter,

Kapusok: Torma Antal, Nyakó Sándor

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Horváth Loránd László (9), Hangyel Norbert (8), Hangos Dávid (6), Czeglédy László (5), Hegyesi Kristóf (3), Kolcza Botond (3), Vass Dániel (2), Nánási Csaba (1), Vadászi Péter, Farkas Robin, Herr Krisztián, Harsányi Milán, Kolcza Gergely

Kapusok (védés): Teremy László (11), Kiss Máté (1)

 

Egy újabb lépést tett az Acélváros Kézilabda Klub a célja felé.

A Hajdúnánás FKK fogadta a klubunkat egy kulturált mérkőzésen, ahol sikerült a két pontot elhoznunk.

A Hajdúnánás korántsem könnyű ellenfél. A gyors, lerohanásra támaszkodó játékot helyezik előtérbe és jól teszik a dolgukat. Nyugodtan felkötheti a gatyáját az, akinek ez a stílus nem kedvező.

Az első 15 percben mi sem tudtunk felülkerekedni ezen a stíluson, de végülis megtaláltuk az ellenszert, amihez aktívan hozzájárult a kapusunk 50% feletti, kiváló teljesítménye is. Fokozatosan elszakadtunk a hazai csapattól és egy biztató 11-18-as eredménnyel vonultunk a szünetre.

A második félidőben ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Kifejezetten sok labdát szereztünk az ellenféltől és nagyon jó hatásfokkal fejeztük be a támadásokat, amivel 14 gólos különbséget hoztunk össze a 49. percre. Talán egy kicsit hátra dőltünk, vagy a cserék nem voltak sikeresek, de az utolsó 10 perc nem nekünk kedvezett.

A Hajdúnánás feltámadt és 11 góllal büntetett, amit a játékvezetők 3db két perccel fejeltek meg. Szerencsére bőven volt tartalék a gólkülönbségben, de ez a végjátékra alaposan megfogyott. Nem volt veszélyben a győzelem, megvan a két pont, de nyilvánvalóan jobb lett volna nagyobb különbséggel zárni a meccset.

Még csak 4 mérkőzés van mögöttünk, teljesen nyitott a bajnokság, de talán nem véletlen, hogy csak 1 pont választ el bennünket a tabellát vezető Nyírbátortól.

Összességében jobb az eredményünk, mint ami elvárható lenne egy újonctól. Kiváló, időnként briliáns megoldással játszunk, de még nem vagyunk készen, folyamatosan fejlődünk. Minden egyes mérkőzéssel, függetlenül az eredménytől, egyre edzettebbek, egyre jobbak, egyre acélosabbak leszünk.

A következő mérkőzésünket hazai pályán, a Herman Gimnázium sportcsarnokában játsszuk 2021.10.24.-én 18:00-tól a Hajdúböszörményi TE ellen. Bízunk abban, hogy újabb 2 ponttal zárjuk a fordulót.

 

Acélváros: we just play!©