Nyírbátori BSC-TVP – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 31 – 27 (13-17)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.10.02. 17:00 Oktatási Központ Nyíregyháza

 

Nyírbátori BSC-TVP

Edző: Molnár András

Mezőny (gól): Pánczél Zoltán (11), Mészáros Ákos Zsolt (5), Bor Márk (5), Vasas György (4), Gubó Alex (3), Szedlacsek János (2), Siket Kornél (1), Albecz Bence, Varga Richárd, Tamás Menyhért Levente, Lapos István

Kapusok: Gadnai Attila, Felföldi Róbert

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hangyel Norbert (7), Horváth Loránd László (7), Czeglédy László (7), Vass Dániel (3), Hegyesi Kristóf (2), Kolcza Botond (1), Vadászi Péter, Farkas Robin, Herr Krisztián, Harsányi Milán

Kapusok (védés): Teremy László (11), Balogh Gábor, Kiss Máté

 

Csak egy pici hiányzott ahhoz, hogy a tavalyi bajnok és az idei feljutásra törekvő Nyírbátor otthonából két ponttal távozzunk. Ez most nem sikerült, de bármennyire is furcsa, örülhetünk annak, hogy ez most leginkább rajtunk múlott.

A Nyírbátor nem véletlenül nyerte meg a tavalyi bajnokságot. Jól összerakott, kiváló játékosokat felvonultató gárda, amely joggal célozta meg ebben az évben is a bajnokság első helyét.

Sok tekintetben előttünk járnak. Összeszokottabbak, komoly tapasztalat áll mögöttük, a felkészülési körülményeik kategóriákkal jobbak és fizikumban is felettünk járnak, elég csak a magassági fölényükre gondolni.

Ezek alapján nagyjából semmi esélyünk se volt a győzelemre, különös tekintettel arra, hogy 3 gólerős játékosunk is hiányzott, de ez eddig sem és ezután se fog bennünket zavarni, beleálltunk a játékba.

Jobban kezdtünk, mint a hazaiak, ami egy kicsit meg is lepett bennünket. A kis csodálkozás után elkezdtük a saját játékunkat játszani támadásban, védekezésben és előnyt szereztünk. A támadásaink befejezése nem volt a legacélosabb, mégis képesek voltunk növelni a különbséget. Nem nagyon feküdt a stílusunk a Nyírbátornak, sokat hibáztak ők is. Jobb volt az összhang a csapatunkon belül, ami a félidő 13-17 eredményében is megmutatkozott.

A második félidő hasonlóan zajlott, mint az első, de a hazaiak egyre közelebb kerültek. Az 51. percben vették át először a vezetést a mérkőzésen, de nem tudtak elszakadni.

Az 57. percben 26-26 állásnál két banális hibát vétettünk, ami megpecsételte a mérkőzés sorsát. Két lábra érkező alacsony labda kellett ahhoz, hogy a 2020-2021 szezon bajnoka győzelmet szerezzen az idei szezon újonca ellen.

Kemény, harcos, de mégis kulturált és sportszerű csatát vívtunk. Kikaptunk és ez nem esett jól, de a helyén kell kezelni az eredményt. Nem tudtunk csodát tenni, mégis sikert értünk el. Nem győztünk, de végig pariban voltunk a legjobbak ellen. Sokat elmond a meccs hangulatáról és a fontosságáról az, ahogy a hazai csapat ünnepelte a győzelmét.

Úgy örültek, mintha ez a bajnokság legfontosabb győzelme lett volna. Ez az öröm részben a mi teljesítményünk elismerése volt!

Nincs miért búslakodnunk. Újoncként a 2. helyen állunk a bajnokságban, 19 meccs még hátra van. Tavasszal visszavágunk!

A következő mérkőzést 2021.10.16.-án 15:00-tól újra idegenben játsszuk, ahol a Hajdúnánás FKK lesz az ellenfelünk.

 

Acélváros: we just play!©