Kállósemjéni SZSE – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 27 – 28 (15-13)

Bajnokság: NBII Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.09.18. 17:00 Szegedi Károly Sport- és Szabadidőközpont Újfehértó

 

Kállósemjéni SZSE

Edző: Magyar Kristóf

Mezőny (gól): Barabás Bence László (8), Krisztián Zsolt (5), Bod Bence (4), Horváth Bendegúz (3), Havel Krisztián (2), Bereznai Erik (2), Buzás Bence (2), Vizi Gábor (1), Tiba Szilárd Fülöp, Varga Máté, Bécsi János, Bakó László

Kapusok: Hornyák József, Tóth Máté, Nagy Levente

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hangyel Norbert (6), Czeglédy László (5), Vadászi Gábor (5), Horváth Loránd László (4), Kolcza Botond (4), Hegyesi Kristóf (3), Hangos Dávid (1), Bakó Bence Norbert, Farkas Robin, Nánási Csaba, Harsányi Milán, Herr Krisztián, Vadászi Péter,

Kapusok (védés): Teremy László (8), Kiss Máté, Balogh Gábor

 

MKSZ jegyzőkönyv

 

Egy jól felkészült, az erőforrásaival és a játékos keretével kiválóan gazdálkodó csapat fogadott bennünket Újfehértón.

A Kállósemjén hozzánk hasonlóan újonc az NBII-ben, de ez a legkevésbé sem látszott a játékukon.

„Sajnos” nem akarták feladni a küzdelmet, nem akartak se elfárandi, se összeomlani, egyáltalán nem könnyítették meg a feladatunkat és bár elég sokszor okoztak meglepetést a védelmünknek, ez nem volt elég a győzelemhez, még ha elég szoros is lett a vége.

Az első félidőben eredményesebben kezdtek a hazaiak és a 9. percig kellett várnunk arra, hogy kiegyenlíthessünk és ha rövid időre is, de átvegyük a vezetést. Több hibát vétettünk, kihagytunk pár lehetőséget, ami teret adott a Kállósemjénnek a vezetés visszaszerzésére. A félidőben 15-13-ra vezettek.

A második félidőbe erős lendülettel érkeztünk, gyorsan visszazárkóztunk, majd a 40. perctől kezdve elkezdtük növelni a különbséget. Nem jutottunk igazán távolra, mert újra jött néhány kihagyott helyzet, amelyet egy kettős emberhátránnyal is sikerült megfejelni, de még így sem adtuk át a vezetést a hazaiaknak. 59:32-nél időt kértünk, majd a megbeszéltek szerint végig vittük a támadást és magabiztos gólszerzéssel előnybe kerülve vártuk az ellenfél lépését.

4 másodperccel a vége előtt időt kért a Kállósemjén és egy kemény lerohanás mellett döntöttek, ami ugyan nem eredményezett gólt, de a játékvezetők döntése szerint ennek a mi szabálytalanságunk volt az oka. Az eredmény egy piros lap és egy időn túli 7 méteres lett.

Ha a Kállósemjén bedobja, akkor döntetlen lehetett volna a végeredmény, de a sok éves rutin és a győzni akarás nem engedte meg ezt az örömöt. Teremy László kapusunk briliáns mozdulattal hárította a büntetőt, így két pontot szereztünk az első NBII meccsünkön.

Nem hétköznapi módon örültünk, ami kiválóan látszik a kezdőképen is.

Jó mérkőzés volt, sokat tanultunk belőle!

A következő csatát hazai pályán vívjuk a Fehérgyarmat ellen. Nem lesz könnyű menet, kemény ellenfél érkezik hozzánk, de helyt fogunk állni!

 

Acélváros: we just play!©