A nyári szünet után, augusztus második hetén kezdtük el a felkészülést.

Joggal merül fel a kérdés, hogy miért ilyen későn indultunk el, ha komoly terveink vannak a jövőre nézve, de számunkra már megszokott helyzet, hogy nem minden alakul úgy, ahogy szeretnénk.

Az igazság az, hogy naiv módon hittünk egy ideában, amit több, mint egy évig láttunk magunk előtt és amit számos mértékadó személy megerősített és támogatott. De a rengeteg “számítunk rátok” és “veletek képzeljük el a jővőt” után rá kellett jönnünk, ahogy eddig, most is csak magunkra számíthatunk.

Ez a huza-vona visszafogott bennünket és néhány területen még rövid ideig hátrányba is kerültünk, de ez az időszak elmúlt, lezártuk és már csak a saját feladatainkkal foglalkozunk.

A késlekedés leginkább az edzéshelyszínünk megtalálásban okozott problémát, de mint oly sokszor, a Felsőzsolcai Rendezvények Háza újra segítséget nyújtott nekünk azzal, hogy edzésidőt biztosított a számunkra.

A felkészülés innen már rendben haladt és eljutottunk az első edzőmérkőzésünkig, amelyet a Borsod Sport Klub (BSK) csapatával játszottunk le. A 3 részre bontott mérkőzés a terveink szerint alakult, rámutatott a lehetőségeinkre és a fejlesztendő területekre is.

Dícséret illeti az ellenfelünket, hiszen az elmúlt hónapokat eredményesen fordították a fejlesztésükre. Kiegészültek ugyan néhány tapasztalt játékossal, de az igazi fejlődés a csapat dinamikáján és összjátékán látszik.

A 2. és 3. edzőmérkőzésünket az elmúlt hétvégén, a Füzesabonyi felkészülési tornán játszottuk.

Először a hazai csapattal, a Füzesabonyi SC-vel kellett megmérkőznünk. Az ellenfelünk tapasztalt, összeszokott csapat, a 2020-2021 szezon ezüstérmes NBII csapata, így az esélyeink nem voltak éppen rózsásak, de valahogy mégis jól alakult a játék. Az első félidő elején még a Füzesabony dominált, de fokozatosan felzárkóztunk. Ahogy csökkent a távolság, egyre jobban hittünk abban, hogy lehet itt egy kis meglepetés. A második félidőre összeállt a védekezésünk és sikerült befogni, majd megelőzni a hazaiakat. A végére megtartottunk egy pici előnyt és nyertünk. Persze tudjuk, hogy egy felkészülési meccs eredményét a helyén kell kezelni, még ha az ellenfél egy kiváló csapat is, de azért örülni így is ér.

A második mérkőzést egy kis pihenő után a BSK ellen vívtuk. Rövid időn belül találkoztunk újra a pályán, de ha az első párharcunkban mutatott teljesítményüket dícsértük, akkor a mostanira piros pontot is kellene adnunk. A torna során nekik kevesebb idejük maradt a regenerációra, ami meg is látszott a játékukon, de mi viszonylag gyorsan hozzájuk fáradtunk. Kifejezetten jó meccset játszottunk, ahol a BSK-nak volt néhány igazán szép villanása. Persze nem minden volt a helyén náluk, potyogott a labda néha, de az összkép teljesen rendben volt. A megyei bajnokság résztvevői felköthetik a gatyájukat, mert ez a csapat nagyon sokat javult a tavalyi szezonhoz képest.

Természetesen ezt a meccset is elhoztuk, de az eredmény teljesen lényegtelen volt, hiszen a cél a csapatunk átforgatása volt. Folyamatosan cseréltük a szerepeket és a szereplőket, nagyon sok variációt kipróbáltunk, amiben volt hatékony és kevésbé eredményes is, de legalább láthattuk, hogy milyen irányba kell fejlesztenünk.

Folytatjuk a felkészülésünket, most már a Herman Gimi Sportcsarnokában és jön a következő felkészülési mérkőzés is a Kazincbarikai KSE ellen. Reméljük egy igazán jót fogunk játszani!

 

Acélváros: we just play!©