A szezon utolsó fordulója előtt, az utolsó mérkőzésünk eredményétől függetlenül kijelenthetjük, hogy megnyertük a bajnokságot, amivel jogot szereztünk az NB2 induláshoz!

Gyakorlatilag a semmiből érkeztünk, komoly hátránnyal indultunk, a körülményeink a legkevésbé sem ideálisak és emiatt sokan tartottak minket eleve vesztesnek, de mi mégis elértük a kitűzött célunkat. A kiváló stratégia, a kiváló csapat mellett még egy nagyon fontos elem juttatott el minket a célba: Mi szeretjük a kézilabdát!

Óriási siker ez a számunkra és Miskolc számára is!

Kevesen tudják, hogy Miskolci férfi kézilabda csapat

  • az NB1-ben legutoljára 1966-ban szerepelt (Kézitörténelem), akkor a DVTK színeiben.
  • az NB1/B-ben legutoljára a 2010-2011 szezonban szerepelt a DKC-Miskolc-MIVÍZ színeiben. Anyagi okok miatt kénytelenek voltak feladni ezt a bajnokságot, pedig az előkelő 2. helyen álltak.
  • az NB2-ben legutoljára a 2015-2016 szezonban szerepelt (tabella) a Miskolci VSI SC színeiben. Hiába volt 2. helyezett a csapat, anyagi, management és az ebből következő sportágfejlesztési viták miatt a szezon végén szétesett a gárda és azok, akik maradtak, egy szinttel lejjebb, a megyei bajnokságban folytatták.

Az elmúlt évek nem kényeztették el a sportágat és a kézilabdát kedvelő Miskolciakat. A körülmények továbbra sem megfelelőek, de ez nem tántorít el minket, megtettük az első és döntő lépést a változás irányába.

Megnyertük a bajnokságot és elértük, hogy 2021-ben újra legyen NB2-es férfi kézilabda csapat Miskolcon!

Jöhet a következő szint!

 

Acélváros: we just play!©