Borsod Sport Klub – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 28-30 (14-16)

Bajnokság: Megye Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.04.18. 17:00 Sportcsarnok, Alsózsolca

Tabella 

Borsod Sport Klub

Edző: Grandjean Gábor, Kovács Gyula

Mezőny (gól): Kovács Róbert (6), Saláta Domonkos (6), Kabai Márkó (5), Dobó Dániel (4), Kovács Balázs (3), Hegedűs Kornél (2), Balázs Dávid (1), Nagyszegi Balázs (1), Méhész Zoltán, Kurkó Ákos, Józsa Milán, Antal Marcell, Mészáros Gergő, Marján Márton,

Kapus: Jakab Ákos, Bajnok Zoltán

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Polyák Ádám (10), Hangos Dávid (6), Vadászi Gábor (5), Nánási Csaba (4), Kolcza Botond (3), Dohány Rajmund (1), Harsányi Milán (1), Nagy Patrik, Nagy Zsombor, Stefán András, Farkas Robin, Popovics Pál, Kocsis Csaba

Kapusok (védés): Teremy László (8 ziccer+1 hetes), Balogh Gábor (1), Kiss Máté, 

 

Izgalmas mérkőzésen sikerült legyőznünk a BSK csapatát.

Számunkra ez komoly siker, amelyre büszkék vagyunk, hiszen a bajnokság egyik legjobb csapatát győztük le. Nagy fegyvertény ez azért is, mert nagy valószínűséggel ez a győzelem döntötte el, hogy ki állhat fel a bajnokság végén a dobogó legfelső fokára.

Alaposan felkészültünk erre a rangadóra. Átalakítottuk a stratégiánkat és ennek megfelelően aktivizáltuk néhány játékosunkat. Először lépett pályára nálunk Polyák Ádám, aki azonnal 10 góllal mutatkozott be, gyakorlatilag eldöntve a csata végkimenetelét.

Az első félidő kezdetén teljesen eltértünk a megszokott felállástól. Egy picit nekünk is szokni kellett ezt a helyzetet, így nem meglepő, hogy a BSK szerezte az első gólt, majd a másodikat is. A 8. percre sikerült kiegyenlítenünk, majd a 11. percben átvettük a vezetést. Türelmesen játszottunk a támadások során, a legtöbbször sikerült végig vinni az elképzelésünket is. Sajnos nem mindig volt eredményes a befejezésünk, de a védelmünk javította a hibákat. Keményen védekeztünk, sikerült több labdát is elcsípnünk és a ziccereinket hatékonyan értékesítettük. A 14-16 félidei eredmény jól tükrözte a pályán látható teljesítményt.

A második félidőt jobban kezdte a hazai csapat. A legkevésbé sem látszott rajtuk, hogy eleresztették volna a meccset, hajtottak, küzdöttek keményen és eredményesen, hiszen a 37. percben átvették a vezetést. Mi is összekaptuk magunkat és néhány perccel később leheletnyi előnyt szereztünk. A következő 10 percben oda-vissza gólok jöttek, nyitott volt a végkimenetel, de cérnával egy kicsit jobban bírtuk. Az 52. percben sikerült elszakadni és három perccel a vége előtt 4 góllal vezettünk, de még mindig nem dőlt el a csata. A BSK újra feltámadt és egy gólnyira felzárkózott. Mindenki beleadott apait-anyait, nem kímélte senki magát. Ez a küzdelem és egy szerencsétlen ütközés játszott közre abban, hogy a játékos-edzőnk, Kocsis Csaba komolyabban megsérült. 

A körülmények ellenére még vezettünk és 17 másodperccel a vége előtt szabaddobást szereztünk. A támadást góllal zártuk, de még mindig volt 10 másodperc. Jól jellemzi a BSK küzdőszellemét, hogy még végig tudtak vinni egy támadást, bár a 28-30 eredményen már nem tudtak változtatni.

Ez a győzelem meghatározó volt a bajnokság kimenetelét illetően. Még hátra van két mérkőzésünk, ahol hoznunk kell a kötelezőt, de már a szó legszorosabb értelmében is a siker kapujában állunk.

A következő meccset a Gyöngyösi KK csapatával vívjuk 2021.04.25.-én az Egyetemi Körcsarnokban Miskolcon. Sajnos Kocsis Csaba sérülése legalább egy hónapos kihagyást jelent, így a játékát nélkülöznünk kell a pályán, de a kispadról tovább irányítja a csapatunkat. Egyértelmű győzelmet várunk.

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések