HanyiTravel Hevesi SE – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 26-22

Bajnokság: Megye Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.04.09. 19:00 Városi Sport és Rendezvénycsarnok Heves

 

HanyiTravel Hevesi SE

Edző: Holló László, Steczina Zsolt

Mezőny (gól): Lakatos Tamás (8), Gyarmati Balázs (7), Tóth Péter (3), Gulyás Gábor (3), Terenyei Ádám (2), Mozer Előd Máté (2), Patkovics Dávid (1), Sárközi Zoltán, Vereb Máté Tamás, Máté Péter

Kapus: Kökény Tamás, Vereb Zsolt,

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Vadászi Gábor (13), Hangos Dávid (4), Kolcza Botond (2), Nánási Csaba (1), Stefán András (1), Harsányi Milán (1), Dohány Rajmund, Farkas Robin, Kiss Levente, Gyöngyösi Dávid, Kocsis Róbert, Nagy Zsombor, Kocsis Csaba,  

Kapusok (védés): Balogh Gábor (8), Kiss Máté (3), Teremy László (1)

 

Sajnos ezen a mérkőzésen sok sebből véreztünk és a szó legszorosabb értelmében elszenvedtük a vereséget. Különösen fájó ez, mert győzelem esetén eldönthettük volna a bajnokság sorsát. Szerencsére nincs gond, csak az előnyünk csökkent egy kicsit.

Nem tudtunk 100%-os erővel a pályára lépni. Az egyik meghatározó beállósunkat egy kézsérülés miatt ebben a szezonban hiányolnunk kell. A stabil jobb átlövőnk még lábadozik, a bal átlövőnk pedig kénytelen volt sérülten pályára lépni. Ennek köszönhető, hogy a meghatározó játékosaink a megszokott 15-18 találat töredékét tudták csak elérni.

Az első félidőben nagy hangsúlyt helyeztünk a védekezésre. A hatos falunkon nem is tudott áttörni a hazai csapat, de a támadásaink során jól látszott, hogy nem vagyunk erőnk teljében, amit a Heves védelme felütközésekkel, komolyabb faultokkal profi módon kihasznált. 15-10 eredménnyel zárult az első felvonás.

A második félidő elején nem sikerült javítanunk a teljesítényünkön, ezért a 38. percben egy drasztikus változtatás mellett döntött az edzőnk. Első lépésben kifogtunk egy, majd nem sokkal később egy újabb hevesi játékost. A taktikai váltás kiváló volt. Teljesen átalakult a játékunk, gyorsabban, határozottabban és eredményesebben támadtunk. A védekezésünk új elemei miatt a hazai csapat támadásai szétestek. 6 gólos hátrányból zárkóztunk vissza, majd átvettük a vezetést is, de nem tudtuk kellő ideig megtartani az előnyt. Sajnos a végjátékban néhány támadásunk gól nélkül zárult, viszont a hazaiak eredményesek voltak, amivel megérdemelten szerezték meg győzelmet.

A vereséggel megnehezítettük a dolgunkat, de még ezzel együtt is jobbak az esélyeink a bajnokság megnyerésére, mint a rivális Hevesnek és BSK-nak, akik egyetlen pontot sem veszíthetnek a hátralévő mérkőzéseiken. Persze az a legbiztosabb, ha győzelemmel zárjuk a maradék 3 meccsünket.

Nem lesz könnyű, mert a következő csatát éppen a BSK ellen kell vívni 2021.04.18.-án Alsózsolcán. Velük szemben eddig 1 vereséget, 1 döntetlent és 1 győzelmet értünk el. Igazi rangadó lesz ez a mérkőzés és nem a legjobb fizikai állapotban érkezünk hozzájuk, várhatóan hiányos lesz a keret, de így is győzni akarunk!

Kemény csata lesz, de rajtunk most kisebb a nyomás.

 Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések