SBS Eger II – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 23-29

Bajnokság: Megye Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2021.03.18. Kemény Ferenc Sportcsarnok, Eger

 

SBS Eger II

Edző: Szécsi Lantos Boldizsár

Mezőny (gól): Nagy Szabolcs (6), Bujdos Márton (4), Márton Balázs (3), Tóth Zoltán (3), Nagy Máté (2), Prokaj Dániel (2), Cseh Patrik (1), Molnár Péter Dániel (1), Halász Szabolcs (1), Lukács Tamás, Németh Dávid, Adelsberger Dániel

Kapusok: Salamon Gábor, Szabó Patrik Sándor, Halász Róbert István 

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hangos Dávid (10), Kocsis Róbert (4), Kolcza Botond (4), Vadászi Gábor (3), Harsányi Milán (3), Gyöngyösi Dávid (3), Kiss Levente (1), Farkas Robin (1), Stefán András, Nánási Csaba

Kapusok (védés): Teremy László (3 hetes és 5 ziccer), Kiss Máté (7), Balogh Gábor (1 hetes és 3 ziccer)

 

Akik még emlékeznek az előző Eger elleni mérkőzés értékelésére, azok tudják, hogy a helyén kell kezelni az elért eredményt.

Az Eger ugyan 1. osztályú, de mégis csak ifi csapattal vesz részt a megyei bajnokságban. Ez jelentős hátrány, de nem is a dobogó legfelső fokára akarnak lépni. Elsősorban a tapasztalat és meccsrutin fejlesztése a cél. Dicséretükre kijelenthetjük, hogy mérkőzésről mérkőzésre javul a játékuk. Gyorsak és kevés hibával játszanak. Ha képesek lesznek a támadások befejezésének hatékonyságán javítani, akkor borsot törhetnek bárki orra alá.

A mérkőzés egészén kulturált, sportszerű játékot láthattunk. Nem babusgatták egymást a játékosok, de durvaságot vagy indokolatlan szabálytalanságot nem láttunk. Összesen 3 db kétperces büntetést szabtak ki a játékvezetők, de nem is volt indokolt ennél több.

A végeredményben látható különbség lehetett volna nagyobb is, de az utolsó 10 percben egy kicsit felengedtünk, amit ügyesen használt ki a hazai csapat.

A következő mérkőzésünk már hazai pályán, de újra az Egerrel lesz 2021.03.21.-én 16:00-tól az Egyetemi Körcsarnokban. Rendkívüli szituáció ez, a hazai mérkőzését az Eger kénytelen volt előrehozni, de ezzel semmi gond nincs. Sportszerű és észszerű kérés volt, amelyre sportbarát nem mondhat nemet, hiszen a felfüggesztett utánpótlás bajnokság újraindítása során a feltorlódott mérkőzéseik extra leterhelést jelentenek, ami érthető módon visszavetheti a megyei bajnokságban elvárható teljesítményüket. Úgy korrekt, ha a legjobb formájukban harcolunk velük, hiszen ezt követeli meg tőlünk a sportszerűség és a velük szembeni tisztelet!

Ha ez nem lenne elég, akkor bennünket a mottónk is kötelez.

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések