Acélváros Kézilabda Klub – Borsod Sport Klub

Eredmény: 31-26

Bajnokság: Megye Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2020.12.05. 10:00 Rendezvények Háza Felsőzsolca

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hangos Dávid (11), Hegyesi Kristóf (7), Dohány Rajmund (5), Farkas Robin (5), Nánási Csaba (2), Fecske Szabolcs (1), Kocsis Róbert, Kocsis Csaba

Kapusok (védés): Teremy László (11 ziccer+1 hetes), Kiss Máté (1 hetes)

 

Borsod Sport Klub

Edző: Grandjean Gábor, Kovács Gyula

Mezőny (gól): Saláta Domonkos (11), Kovács Róbert (6), Kovács Balázs (4), Balázs Dávid (2), Kabai Márkó (1), Marján Márton (1), Nagyszegi Balázs (1), Józsa Milán, Mészáros Gergő, Hegedűs Kornél, Méhész Zoltán, Tamók Gábor, Dobó Dániel, Kurkó Ákos

Kapus: Jakab Ákos, Jakab Ádám

 

Ez „nem akarom” mérkőzésnek indult, gyakorlatilag semmi esélyünk se volt a jól felkészült, fiatal és dinamikus BSK csapatával szemben.

Mivel ez egy halasztott meccs volt, csak azzal a játékosállománnyal léphettünk pályára, ami az eredeti mérkőzés időponton, hónapokkal ezelőtt rendelkezésre állt. Ez önmagában is kevés, de sérülések és a mostanában divatos karatén azt is megtizedelte. Jó lett volna halasztani, de erre nem volt lehetőség, így beleálltunk a csatába. Annak érdekében, hogy meglegyen a létszám, behívtuk az egyik elzárásból röviddel ezelőtt szabadult játékosunkat, egy sérültet, akinek a térde gyógyulófélben van és még az edzőnk is pályára lépett. Így állt ki a 10 fős gárdánk a vendégek 16 játékosával szemben.

Nem éppen ideális helyzet, de ahogy eddig mindig, most sem rettentünk meg a kihívástól.

Az erőforrásainknak megfelelően egy olyan stratégiát állított fel az edzőnk, Kocsis Csaba, amelyet a srácok képesek lehettek végig vinni és amivel végig bírják a 60 percet, hiszen cserére nem sok esély volt. Komoly fegyelmezettséget igényelt a végrehajtás, de sikerült!

Nagyon nagy szerepe volt ebben annak a tűznek, amely a fiainkban tombolt. Bizonyítani, harcolni akartak. Megmutatni, hogy még egy vesztett helyzetet is képesek vagyunk az előnyünkre fordítani.

Az első félidőben egyik csapat sem tudott komoly előnyt összeszedni. Hiába volt élőerőben nagyobb mozgástere a vendég csapatnak, nem tudott vele élni. A BSK küzdött, voltak szép megmozdulásaik, de nem volt megfelelő válaszuk a mi stílusunkra. Nagyon jól védekeztünk, hatékonyan zavartuk a támadó taktikájukat. Kiválóan gazdálkodtunk az idővel a támadások során és a találati hatékonyságunk is teljesen rendben volt. A félidő utolsó perceiben sikerült egy kis előnyre is szert tenni. 13-11.

A második félidő elején szépen lassan sikerült növelni a különbséget a javunkra. Egyre több hibát vétett a BSK, amit sikerült kihasználnunk. Lépésről lépésre haladtunk előre, 5 gólra nőtt az előnyünk.

Az az érzés, hogy meglehet a győzelem, még harcosabbá tette a játékosainkat. Védekezésben tovább javultunk és annak ellenére is álltuk a sarat, hogy két piroslappal lenulláztuk a kispadunkat. Végig hajtottuk a meccset és még az utolsó percben is szereztünk két gólt, beállítva a végeredményt.

Óriási sikert értünk el! Persze sokat jelent a győzelem, de ebben az esetben az út, ahogy elértük ezt az eredményt, sokkal fontosabb.

Vezetjük a bajnokságot és lélekben egy olyan pozitív megerősítést, egy olyan lendületet kaptunk, amely ki fog tartani a bajnokság végéig.

Most egy kis szünet következik a felnőtt csapat életében, a következő mérkőzés február elején lesz esedékes. Akkor visszatér a rend, újra a teljes csapattal számolhatunk és bízunk abban, hogy talán már nem lesz üres a nézőtér se.

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések