Sárospataki TC – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 31-32

Bajnokság: IFI III. Férfi

Időpont és helyszín: 2020.11.14. 16:00 Árpád Vezér Gimnázium Sportcsarnok Sárospatak

 

Sárospataki TC

Edző: Papp József

Mezőny (gól): Rajz Patrik (7), Kerülö László (6), Sereg Bendegúz (6), Csontos Péter (4), Király Dávid István (3), Halász Ádám (2), Angyal Richárd Gujdó (1), Rajz Attila (1), Molnár Csaba Szabolcs (1), Kóré Marcell József

Kapus: Melinka Sándor, Márk Rudolf,

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kolcza Botond, Hegyesi Kristóf

Mezőny (gól): Kolcza Gergely (8), Harsányi Milán (7), Stefán András (7), Kolcza Botond (6), Kiss Levente (2), Éles József (1), Nagy Gergő Péter (1), Fecske Szabolcs, Tóth Péter

Kapusok (védés): Bató Mátyás (9)

 

Ez egy igen jó meccs volt.

A két csapat nincs nagyon távol egymástól és ez kiválóan látszik az eredményből is.

A Sárospatak nagyon jó kézit csinál, amit már többször bizonyítottak. Egyszerűen csak játszanak, nincsenek fölösleges gyurmázások, értelmetlen durvaságok. Ha néha-néha mégis összejön valamilyen erősebb fault, akár egy kis torzsalkodás, kakaskodás, akkor gyorsan túllépnek rajta, felszedik a földről a legázolt ellenfelet és ami nagyon fontos, stílusban is sportemberek.

A mérkőzés nekik indult jobban. A 20. percig vezették a mérkőzést, még ha nagyon nem is szakadtak el tőlünk. Sikerült néhány hibájukat kihasználnunk és fordítottunk az eredményen, de mi sem tudtunk elszakadni Tőlük. A félidő 16-18.

A második félidőre mi felspanolva léptünk pályára és ez a lendület vitt tovább bennünket. Nekünk szinte minden sikerült, a hazai csapatnak kevésbé. A 38. percre 5-el mentünk, de a Sárospatak nem adta könnyen magát, szépen lassan visszaküzdötték magukat. A végjátékban két védekezési hibát is elkövettünk, aminek az utolsó két percre kettős emberhátrány lett a vége. Az eredmény ekkor 30-32.

A 59. percben még egy gólt hozott a hazai csapat, az eredmény 31-32 lett és nagy volt a feszültség a pályán. Már csak kevesebb, mint fél perc volt hátra, amikor időt kértünk.

A múltban ezek az “utolsó esély” kihasználások nagyon sokszor nem sikerültek, de most minden a helyén volt. Ugyan gólt nem szereztünk, de ez nem is volt cél, hiszen négyen támadtunk hat ellen. Sikerült tartani a labdát és a tervezetten kikényszerített fault-kal daráltuk az időt és megnyertük a meccset.

Jól játszottak az Acélváros harcosai! Jól ment a védekezés és a támadás is. Nagyon akartuk ezt a győzelmet és sikerült elérni még úgy is, hogy 6 játékosunk végig a pályán volt, nem tudtuk őket cserélni.

Nagyon kellett ez az önbizalom növelő győzelem, mert nem csak az IFI csapatra, hanem a felnőtt csapatra is közvetlen hatással volt. Ma már tudjuk, hogy ez is kellett a Gyöngyös elleni győzelemhez, de erről majd a következő cikkben olvashatnak.

Az IFI csapat a bajnokság harmadik helyén áll, ami a körülményekhez képest kiváló eredmény. A következő mérkőzés 2020.11.21.-én lesz Felsőzsolcán a Szalézi DSE Kazincbarcika ellen. A jobb statisztikájukkal nagyobb az esélyük a győzelemre, de okozhatunk meglepetést nekik is.

 Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő

Gólok és védések