Borsod Sport Klub – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 35-26

Bajnokság: Megye Felnőtt Férfi

Időpont és helyszín: 2020.11.07. 18:30 Sportcsarnok Alsózsolca

 

Borsod Sport Klub

Edző: Grandjean Gábor, Kovács Gyula

Mezőny (gól): Kovács Róbert (9), Kabai Márkó (8), Kovács Balázs (7), Marján Márton (3), Balázs Dávid (2), Kiss Richárd (2), Nagyszegi Balázs (2), Hegedűs Kornél (1), Saláta Domonkos (1), Méhész Zoltán, Veres Tamás, Tamók Gábor, Dobó Dániel

Kapus: Jakab Ákos, Jakab Ádám

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hegyesi Kristóf (7), Dohány Rajmund (7), Hangos Dávid (6), Kolcza Botond (2), Farkas Robin (2), Nánási Csaba (1), Stefán András (1), Harsányi Milán, Kiss Levente, Fecske Szabolcs

Kapusok (védés): Teremy László (9), Kiss Máté (3)

 

Nincs mit szépíteni az eredményen, ezen a mérkőzésen jobb volt a BSK.

A meccs eleje rosszul indult a számunkra. Már a 2. percben kettős emberhátrányban játszottunk, megadva a lehetőséget a házigazdáknak arra, hogy ellépjenek. A BSK gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, hiszen egyetlen percig sem vezettünk. Nem ment jól a támadások befejezése. Addig, amíg mi sorra hagytuk ki a helyzeteinket, addig a BSK gólt, gólra halmozott. Csak reménykedtünk, hogy nem szakadnak el nagyon és a szünetben újraépítjük a játékunkat. A félidő 19-15.

A második félidő csúfosan kezdődött. A 3. negyedben 9 gólt kaptunk és csak kettőt lőttünk. A hazai szurkolók ránk is számoltak, amikor már 10 volt a különbség, de nem ez volt az a legalja, hiszen eljutottunk a 11 gólos hátrányig is. Ebben a negyedórában vesztettük el a meccset. Az utolsó negyedre összeszedtük magunkat, megtaláltuk a góllövő kezünket is, de ez már csak a hátrány csökkentésére volt elég.

Mintha valaki megátkozott volna bennünket, szinte semmi sem sikerült. 29 lehetőséget hagytunk ki, ebből 8 egyértelmű ziccer és két hetes.

Nem önmagában a játékkal volt gond. Bár jobban játszott a BSK, de nem ennyivel. Az eredményt a kihagyott helyzeteinknek és annak köszönhetjük, hogy nem tudtunk időben kimászni a gödörből.

Szerencsére nem rendszerszintű a probléma, hiszen a 29 hiba mellett sikerült 26 gólt is szereznünk. A meccs közben szétestünk, de újra talpra álltunk. Ezen a fekete szombaton kivétel nélkül mindenki gyengén muzsikált saját magához képest, de legalább ebben is egységesek vagyunk 😊

Kellenek az ilyen pofonok és egyáltalán nem árt, ha időnként helyretesznek az ellenfelek. A BSK most nyert. Szervezettebbek voltak és jobban akartak nyerni, megérdemelt a győzelmük.

Kár lenne messzemenő következtetéseket levonni ebből a mérkőzésből. Nagyon messze még a vége, hiszen 14 meccs van hátra a bajnokság végéig és csak a jelenlegi erőviszonyok, és persze az ambíciók láthatóak. Az egyik szakértőnk szavajárása kiválóan illik erre a helyzetre: A bulinak akkor van vége, amikor a pincér visszaad.

A következő felnőtt mérkőzésünk elméletileg hazai lesz, de a haza most éppen az alsózsolcai Sportcsarnokot fogja jelenteni. 2020.11.15.-én 15:00-kor fogadjuk a Gyöngyös KK csapatát, akiknél az előző mérkőzésen döntetlent értünk el. Bízunk abban, hogy mi nyerjük a meccset és visszazárkózunk az élre.

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő