Eger Eszterházy SZSE II – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 26-22

Bajnokság: IFI III. Férfi

Időpont és helyszín: 2020.10.24. 11:00 Kemény Ferenc Sportcsarnok Eger

 

Eger Eszterházy SZSE II

Edző: Benei Ákos

Mezőny (gól): Tóth Zoltán (9), Németh Dávid (6), Cseh Patrik (3), Horváth Marcell (3), Márton Balázs (3), Nagy Máté (1), Bata Bence Botond (1), Lukács Tamás, Adelsberger Dániel, Bóta Olivér, Molnár Péter Dániel

Kapus: Szabad Dávid

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kolcza Botond, Hegyesi Kristóf

Mezőny (gól): Stefán András (7), Kiss Levente (7), Simon Dániel (3), Harsányi Milán (2), Kolcza Gergely (1), Fecske Szabolcs (1), Éles József (1), Nagy Gergő Péter, Bodnár Balázs

Kapusok (védés): Bató Mátyás (7)

  

Rossz szájízzel, csalódottan és sajnos vereséggel hagytuk el a pályát ezután a mérkőzés után.

Van olyan vereség, amikor tudod, hogy mindent megtettél, de az ellenfél jobb volt. És van olyan, amikor nem elég az ellenféllel megküzdeni, mert a pálya lejtése is irtózatos. Ez utóbbiból kaptunk ízelítőt.

Már a mérkőzés szervezése sem volt túlzottan ideális. Az Eger kérésére átadtuk a rendezés jogát egy olyan napon, amikor délután még egy mérkőzést kellett játszanunk. Ez nem csak egy logisztikai problémát jelentett, hanem azt is, hogy el kellett kerülni a sérüléseket is az esti meccs miatt. Ez utóbbi sajnos nem sikerült.

A mérkőzés a hazaiaknak indult jól, de nem szakadtunk le nagyon, lassan visszazárkóztunk, majd jött egy kis huzavona. Az Eger elment egy-két góllal, mi beértük, majd megint előnyt szereztek a hazaiak és mi újra visszazárkóztunk. Hajtós meccs volt, látszott, hogy az Eger mindenképp nyerni akar. Szerencséjükre nem voltak egyedül a pályán, de még így is csak döntetlenre (12-12) állt az eredmény a félidőben.

A szünet után még nagyobb lett a pálya lejtése. Hiába küzdöttek, harcoltak a srácok, a kettős mérce elvitte a meccset.

Az Eger játékosait nem érheti kritika, hiszen csak tették a dolgukat. Belőtték a góljaikat és annyira voltak szabálytalanok, mint amennyire engedték azt a játékvezetők. Büntetés nélküli szabálytalanságból pedig volt bőven. Elmaradtak hetesek, volt indokolatlan büntető, de belefértek a fejet ért ütések is. Ennek köszönhető, hogy már az első félidőben elvesztettük az egyik legmeghatározóbb játékosunkat, akit nemes egyszerűséggel leütöttek a pályán. Ez minden normális helyen azonnali piros, itt még a két percnek is örülnünk kellett.

Elszomorító, hogy a mérleg következmények nélküli kibillentése 2020-ban még mindig létezik.

A cikk végén bárki megnézheti a mérkőzés felvételeit és eldöntheti, hogy mi az, ami belefér a mai kézilabdába és mi az, ami nem.

Szerencsére nincsenek komoly ambícióink az IFI bajnokságban, így ez az elvesztett mérkőzés nem befolyásolja terveinket. Építkezünk tovább.

A következő mérkőzés 11.14.-én Sárospatakon lesz a Sárospataki TC ellen. Jó kis meccsnek igérkezik, hiszen a Sárospatak összeszokott csapatként gyors, dinamikus játékával eredményesen operál. Nagyobb az esélyük a győzelemre, de okozhatunk nekik meglepetést.

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő