MISI SC – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 24-46

Bajnokság: IFI III. Férfi

Időpont és helyszín: 2020.10.08. 18:00 Herman Gimnázium Miskolc

 

MISI SC

Edző: Apatóczky Máté

Mezőny (gól): Szegedi István Patrik (7), Béres Zoltán Szabolcs (6), Horváth Vajk (5), Lakner Dominik (3), Fajger István Attila (2), Tóth Botond (1), Tóth Botond II., Mátyus Bálint Attila, Ujjady Bálint László

Kapusok: Bajnok Zoltán Szabolcs, Dakó Balázs

 

Acélváros Kézilabda Klub

Edző: Kolcza Botond, Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Kolcza Gergely (10), Stefán András (7), Harsányi Milán (6), Kiss Levente (5), Kolcza Botond (5), Éles József (4), Fecske Szabolcs (4), Nagy Gergő Péter (2), Bodnár Balázs (2), Tóth Péter (1)

Kapusok (védés): Bató Mátyás (8+1 hetes), Rohács István (9)

 

Úgy tűnik vége az ínséges időknek, hiszen teljes létszámmal tud már kiállni az IFI csapatunk, aminek azonnal meg is lett az eredménye.

A mérkőzés előtt nem tudtuk, hogy mire számítsunk. Nem a pályán, arra a helyzetre megvoltak a válaszaink, ami jól látható az eredményben is. Sokkal inkább a pálya szélén vártunk nagy ellenállást.

Nem titok, hogy 5 játékosunk a MISI SC-ből igazolt el, ami elég komoly hullámokat vetett a volt egyesületüknél és ezek a hullámok még most sem csillapodtak.

Szerencsére ezen a mérkőzésen ennek nyoma sem volt se a pályán, se a kispadon. Nem volt feszültség egyik oldalon se, sőt kifejezetten jó kedélyű, barátságos mérkőzést láthattunk.

Érthető módon a MISI SC játékstílusa és stratégiája nem volt ismeretlen az edzőink és a játékosaink számára, így játszhattuk a saját játékunkat.

Nem volt kiegyenlített a küzdelem. A MISI játékosok a legjobbjukat hozták, küzdöttek tisztességgel, de akkora a különbség a két csapat között tapasztalatban és játékerőben, amit nem tudtak áthidalni. Külön dicséret jár nekik azért, hogy ennek ellenére végig küzdötték a meccset, egyszer sem adták fel.

Az első tíz percben még csak kóstolgatták egymást a csapatok, aztán változott a tempó. Jól védekeztünk, határozottan, de nem durván. Az 5:1 felállás megfelelő eszköz volt a MISI támadásainak hatástalanítására, amit a kapusteljesítmény tovább erősített.

A támadások során nem minden a tervek szerint alakult, de a kihagyott helyzeteket bőven kompenzálta a csapatjáték. Akkora lett a különbség a két csapat eredménye között, hogy a félidő vége felé már azok az új játékosok is pályára léptek, akik csak most augusztustól kezdtek el kézilabdázni. Eredményes volt a fejlesztésük, bár közel sem vérprofik, de nem voltak megszeppenve. Mindannyian szereztek találatot, Éles József szinte a pályára lépése után közvetlenül, amit később további hárommal gyarapított.

A félidő 12-20.

A második félidőben folytattuk a stratégiánkat, ami tovább növelte az előnyünket. Folyamatosan cseréltünk, mindenki pályára lépett és minden mezőnyjátékosnak sikerült gólt szereznie, teljes volt a siker, megérdemelt a győzelem.

Nyugodt, barátságos volt a légkör a pályán. Egy-egy keményebb ütközés után egymást szedegették fel a srácok és leginkább vigyorgást láttunk az arcokon. Kicsit olyan volt ez a meccs, mint amikor a nagytesó játszik a kisebb tesóval. Ez az analógia némileg igaz a két csapat átlagéletkorára is. Amíg az Acélváros valóban IFI csapattal játszott, addig a MISI inkább serdülő korosztályú volt. Ez a különbség is előrevetítette a végeredményt.

Az IFI csapatunknak ez a siker csak a kezdet volt. Rövidesen magunk mögött hagyjuk az elmúlt hónap problémáit és remélhetőleg elindulunk felfelé bajnokság élmezőnye felé.

A következő IFI mérkőzés 2020.10.15.-én 17:00 keződik az Alsózsolcai Sportcsarnokban a Borsodi Sport Klub ellen. Kicsit másabb felállással, de legalább ugyanolyan lendülettel fogunka pályára lépni, mint a MISI ellen. Bízunk abban, hogy a végeredmény is hasonló lesz.

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő