Gyöngyösi KK – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 20-20 (9-12)

Bajnokság: Megye Felnőtt Férfi

Időpont: 2020.10.04.

Helyszín: Dr. Fejes András Sport és Rendezvénycsarnok, Gyöngyös

 

Edző: Kocsis Csaba

Mezőny (gól): Hangos Dávid (6), Dohány Rajmund (5), Kolcza Botond (4), Stefán András (3), Kolcza Gergely (1), Kocsis Róbert (1), Nagy Patrik, Hegyesi Kristóf, Harsányi Milán, Kiss Levente, Nánási Csaba,

Kapusok (védés): Teremy László (6), Kiss Máté Tibor (6)

 

Ez a mérkőzés sajnos egyáltalán nem úgy alakult, ahogy elterveztük és ezt magunknak köszönhetjük.

Mi lőttük ugyan az első gólt és folyamatosan vezettünk, de a Gyöngyös tapasztalt, ravasz rókákból álló csapata minden eszközt bevetett annak érdekében, hogy szétzilálja a támadásainkat. Olyan jól sikerült a taktikájuk, hogy a 15. percben átvették a vezetést, még ha rövid időre is. Két perccel később újra vezettünk, de nem sikerült igazán elszakadni.

Nem találtuk a ritmust és az összhangot. Többféle támadó és védekező sort is kipróbáltunk, de egyik sem volt az igazi. Sajnos látszott, hogy a csapat csak egyetlen egyszer tudott együtt edzeni. A legfontosabb fegyverünket, a gyorsaságot, mintha otthon hagytuk volna. A védekezés sem volt az igazi, itt is az összhang hiányzott. A félidő 9-12.

A második félidő hozott némi változást támadásban és védekezésben is, utóbbi már kifejezetten jó volt. A támadások minősége is javult, de még mindig sok volt a kihagyott helyzet, amelyet újra megtorolt a Gyöngyös. A 45. perben átvették a vezetést és hosszú perceknek kellett eltelnie ahhoz, hogy visszavegyük az előnyünket, ami egyetlen gólra fogyott. Az utolsó 15 másodpercig sikerült megtartani az előnyt, amikor hibáztunk. Csak tartanunk kellett volna a labdát, de valamiért elvesztettük a fókuszt. Nem figyeltünk eléggé és eladtuk a labdát, amit a gyöngyösi rutin a hálónkba juttatott. 20-20.

Fájdalmas döntetlen ez. Ennek az egy pontnak a Gyöngyös örült igazán.

A Gyöngyös azt hozta, amire számítani lehetett, nem csak a játékstílusban, a számokban is. Mi nem játszottuk a saját játékunkat.

Ez a mérkőzés sok mindenre jó volt. Megmutatta a gyengeségeinket és a lehetőségeinket is. A kapott gólok számával nem volt gond, a szerzett gólokéval annál több. A védekezésünk a mérkőzés végére összeállt, azzal már nem lesz probléma és a támadások esetében is csak az összhangon kell csiszolni.

Messze még a bajnokság vége, van idő a fejlesztésekre, bőven lesz lehetőségünk kibontakozni. Ez a döntetlen csak tovább erősítette a csapategységet és a győzeleméhséget.

A következő meccs Felsőzsolcán lesz 2020.10.11.-én 15:00-tól, ahol az SBS Eger II csapatát fogadjuk.

Bízunk abban, hogy sokkal elégedettebbek leszünk a mérkőzés végén és végre ünnepelhetünk!

 

Acélváros: we just play!©

Első félidő

Második félidő