Szalézi DSE Kazincbarcika – Acélváros Kézilabda Klub

Eredmény: 44 – 16

Bajnokság: IFI III. Férfi

Időpont: 2020.09.25. 16:00

Helyszín: Don Bosco Sportközpont Kazincbarcika

 

Edző: Kolcza Botond

Mezőny (gól): Simon Dániel (6), Fecske Szabolcs (6), Béres Botond (4), Éles József, Hornyák Adrián, Nagy Gergő Péter, Nagy Gábor Csaba, Tóth Péter, Bodnár Balázs

Kapusok (védés): Bató Mátyás (8)

 

A második mérkőzésén van túl az Acélváros IFI csapata, amely papírforma szerint alakult.

Az Acélváros ezen a meccsen még a kényszerűségből szűkített keretével állt ki, így várható volt a vereség.

Az előző mérkőzéshez képest jobban, összehangoltabban játszottak srácok, de a Szalézival szemben ez kevés volt. Az első félidőben még tartották magukat, nem volt nagy a különbség, de a 20. perc környékén szépen lassan elkezdett nyílni az olló. A srácok nem találták az ellenszert a Szalézi lényegesen keményebb védekezésével szemben, egyre nagyobb terhet raktak a gólszerző játékosokra, akik lassan kezdtek elfogyni a nyomás alatt.

A második félidőben tovább nőtt a különbség. Elfáradt, felmorzsolódott a csapat, különösen a Simon-Fecske-Béres hármas, akik magukra vállalták a gólszerzés mellett a keményebb játékot is. A Szalézi felimerte a lehetőséget és a legjobb Acélvárosi játékosok hatástalanítására fordította az erőforrásait. A növekvő nyomás és a minőségi cserék hiánya megpecsételte a mérkőzés sorsát. Az utolsó 20 percben csak egyetlen gólt sikerült szerezni, elfogyott a csapat.

Felkészültünk a vereségre, ezért az nem is törte meg a srácokat. Tanultak, tapasztaltak, javult az egység és az összkép is, látható a fejlesztést eredménye, jó az irány és a fejlődés üteme is.  Szerencsére vége az ínséges időszaknak is, mert végre visszatér a pályára a Harsányi/Kiss/Stefán/Kolcza/Kolcza ötösfogat, jelentős mértékben növelve az Acélváros játékerejét és új szintre emelve a játékképet is.

Érdekes helyzetet hoz a következő IFI meccs, hiszen éppen azzal a MISI SC-vel fognak megmérkőzni, amelynek vezetői kézzel-lábbal próbálták ellehetetleníteni a játékosaink átigazolását.

Bár a két csapat játékosai között egyáltalán nincs konfliktus, a mérkőzés nem lesz egyszerű a körülmények miatt. Az Acélváros kispadja felkészült a konfliktusok kezelésére és a játékosok is szabályszerű győzelemre készülnek, ezért reméljük, hogy csak egy izgalmas mérkőzést fogunk látni.

A MISI SC összes hazai mérkőzése zártkapus, ezért a szurkolók csak videó felvételen láthatják majd a meccset. A felvételeket közzé fogjuk tenni a saját webes felületeinken.

Acélváros: we just play!©