Acélváros Kézilabda Klub – Sárospataki TC

Eredmény: 20-38 (5-22)

Bajnokság: IFI III. Férfi

Időpont: 2020.09.20.

Helyszín: Rendezvények Háza Felsőzsolca

 

Edző: Kolcza Botond

Mezőny (gól): Béres Botond (7), Hegyesi Kristóf (6), Éles József (4), Hornyák Adrián (1), Nagy Gergő Péter (1), Nagy Gábor Csaba (1)

Kapusok (védés): Bató Mátyás (14), Tóth Péter (9)

 

Ezen a mérkőzésen teljesen esélytelenként lépett pályára az Acélváros IFI csapata.

Sajnos nem volt meg a szükséges létszám, mivel a MISI SC továbbra is blokkolja a játékosaink átigazolását. Ez persze nem tartotta vissza a srácokat. 2 kapus és 6 mezőnyjátékos beleállt a kihívásba. Közülük csak egyetlen egy fő, Hegyesi Kristóf tapasztalt játékos, a többiek kivétel nélkül most léptek először pályára hivatalos MKSZ mérkőzésen.

A tapasztalatlanság végig látszott a pályán, de az első percek különösen kínkeservesek voltak. Kissé aggódtunk, hogy mekkora zakó lesz ebből, de a 6. percben megjött az első góllal a remény is. A kapusok kifejezetten jól védtek a gyenge védekezésünk dacára is. A második gól után megjött a kedve a srácoknak, egyre többet mertek a kapura lőni, oldódott a feszültségük is, kezdtek belerázódni a helyzetbe. A félidő 5-22 eredménye nem fedi teljesen a valóságot, ennél lényegesen nagyobb lehetett volna a különbség.

A második félidőre már sokkal nagyobb önbizalommal jöttek ki a srácok. A védekezésen van mit fejleszteni, de sikerült ez első félidőhöz képest megháromszorozni a találatok számát és a kapusunk is hárított 14 lövést. Sokkal jobb lett az összkép, de van hova fejlődni.

A legkevésbé sem lehet állítani, hogy a meccs végére megszorítottuk volna akár csak egy kicsit is a Sárospatakot. Az ellenfelünk nem akart megalázni minket, jól játszottak, bőven maradtak tartalékaik. Fair play díjas küzdelem volt ez a részükről.

A Miskolci srácok kikaptak, de ez a vereség felért egy győzelemmel. Ritkán látni olyat egy vesztes meccs végén, hogy az alulmaradt csapat büszkén, mosollyal az arcon, egymást dicsérve vonul le a pályáról.

Megérdemelt az öröm. Jelentős hátrányban, tapasztalat nélkül, hiányos létszámmal is képesek voltak talpon maradni. Minden mezőnyjátékos szerzett gólt, a kapusok kiválóan védtek, mentálisan és fizikailag is egyben maradt a csapat. Elsőre ez kiváló teljesítmény!

A következő mérkőzés a Szalézi DSE Kazincbarcika ellen lesz 2020.09.25.-én 16:00-tól Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban.

Sikerült javítani egy kicsit a létszámon és a tapasztalati indexen is, de ez a mérkőzés még mindig a lehetetlen küldetés kategóriájába tartozik. A minimálisnál is kisebb az esély a győzelemre, de a lendület, a bizonyítási vágy hozhat meglepetést.

 

Acélváros: we just play!©

Gólok és védések videó