Játékosok (bal fentről): Polyák Ádám Zsolt, Kiss Levente, Stefán András, Kolcza Gergely, Harsányi Milán, Kolcza Botond, Kiss Máté, Gyöngyösi Dávid, Czinege Ernő Márton 

Először rendezte meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség a HUN-BEACH Strandkézilabda Kupát. A szervezés, a kivitelezés kiváló volt a 3 napra tervezett tornán és minden adott volt ahhoz, hogy a csapatok a legjobb formájukat nyújthassák a pályán.

A Klubunk a férfi felnőtt korosztályban nevezett és célként a középmezőnyt tűztük ki ismerve az ellenfelek képességeit, lehetőségeit és persze a saját korlátainkat.

Miskolcon sajnos még nem adottak a feltételek ahhoz, hogy egy-egy csapat felkészülhessen a strandkézilabda bajnokságokra. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetség a Selyemréti Strandfürdővel közösen megtette az első lépéseket annak érdekében, hogy Miskolcon is legyen versenyzésre alkalmas pálya, így reméljük, hogy a jövőben nekünk is könnyebb lesz a felkészülés.

Az ellenfelek nem ma kezdték a játékot. Összeszokott, komoly tapasztalattal rendelkező csapatok álltak velünk szemben, amíg a mi csapatunk kétharmada még sosem játszott strandkézi mérkőzést.

Az első meccsen ez meg is látszott. A végül ezüstérmes Hajdúnánási Etil Alakulat lényegesen jobb játékkal, 2-0 eredménnyel világított rá a fejlesztendő területeinkre.

Eredmény:

Hajdúnánási Etil Alakulat – Acélváros KK Miskolc

2-0

A srácok jól kezelték a vereséget, ami jobb teljesítményre sarkalta őket.

A második mérkőzésen a Kisvárdai KC volt az ellenfél, ahol a kapus, Simon András elég sok borsot tört az orrunk alá.

Az első szettet megnyertük, de a másodikban sokat hibáztunk és alulmaradtunk. Az 1-1 eredmény szétlövést hozott. Az első 5 lövés még nem hozott döntést, de a következő menet már a mienk volt.

Eredmény

Kisvárdai KC – Acélváros KK Miskolc

1-2 (1-1)

Jöhetett az elődöntő, ahol a Tropics csapatával kellett szembenézni. Minden mutatóban az ellenfél volt a jobb, így az esélytelenek nyugalmával léphettünk pályára. A Tropics a környező tornákon mindig a dobogón végzett, külön versenyt rendezve a szintén kiváló Hajdúnánással az aranyérmekért.

Ennek ellenére egy izgalmas mérkőzést sikerült összehozni, ahol ugyan nem sikerült a bravúr, de nem vallottunk szégyent és csak kicsi különbséggel maradtunk alul.

Eredmény:

Tropics – Acélváros KK Miskolc

2-0

A srácok a saját teljesítményüknek köszönhetően a 3. helyért küzdhettek a Nyíregyházi Sportcentrum csapatával. Az előző három mérkőzés meghozta a gyümölcsét és a tapasztalatlan játékosaink is belerázódtak a közegbe. Ha nem is feszültségmentes, de gyakorlatilag sima győzelemmel szereztük meg a kupa harmadik helyét.

Eredmény:

Nyíregyházi Sportcentrum – Acélváros KK Miskolc

0-2

Több szempontból is jól jött ez a siker.

Egyrészt végre megmutathattuk, hogy létezünk és nem csak ötletecske az Acélváros Kézilabda Klub.

Másrészt bebizonyíthattuk a magunk számára is, hogy van helyünk a kézilabda társadalomban.

Tudjuk, hogy ez még csak egy kis lépés a cél irányába, de legalább eléggé határozott ahhoz, hogy felvillanthassuk mire vagyunk képesek még hátrányból is.

Számunkra ez a bronzérem felért egy arannyal!

Köszönjük a Mojito Lemon Kft. támogatását! Nélkülük ez a siker nem jöhetett volna létre!