cropped-Acélváros-FB-fejléc-125.jpg

Akik figyelemmel kísérik Miskolc sportéletét, azok tudják, hogy az elmúlt években a sok-sok siker ellenére csak döcögött a helyi férfi kézilabda.

Bár többször feljuthatott volna a csapat az NBII bajnokságba, a MISI SC kézilabda szakosztálya elzárkózott az előrelépéstől.

Ebben az évben újra a feljutás vált a konfliktusok gócpontjává, de most már olyan mélyen gyökerező problémához érkeztünk, amelyet nem lehetett megoldani ésszerű módon.

Elváltunk a MISI SC-től és elindultunk a saját utunkon.

Megalakítottuk az Acélváros Kézilabda Klubot, hivatalos nevén az Acélváros Kézilabda Sport Kft-t, amelynek egyetlen célja az, hogy a Miskolci Férfi Kézilabdát eljuttassuk a legmagasabb osztályba.

Első lépésként a 2020-2021 szezonban beadjuk a nevezésünket az NBII és az IFI III bajnokságokba.

Az NBII indulás nem tőlünk függ, hanem az MKSZ frissen felállított besorolási bizottságától. Reményeink szerint az egyik leghatékonyabb csapatot tudjuk kiállítani és ami nagyon fontos, miskolci játékosokból, részben a mi srácainkból.

Tudjuk, hogy nem egyszerű a helyzet. Tisztában vagyunk azzal, hogy több közeli egyesület is beadja/beadta a nevezését, de most bármi megtörténhet. Rövidesen kiderül, hogy kik azok, akik lehetőséget kapnak a bizonyításra.

Ha a nevezésünket mégsem fogadná be a bizottság, akkor a klasszikus úton, azaz megyéből fogunk feljutni. A cél nem változik, max az út lesz hosszabb.

Többekben felmerülhet, hogy miért csak két csapatot indítunk.

A jelenlegi költségvetésünk TAO támogatás nélkül nem tud életben tartani további utánpótláskorú csapatot. Sajnos ezen a területen nem elég az akarat, pénz is kell a működéshez és mi nem akarunk bevállalni olyan feladatot, amit nem tudunk megoldani. Semmilyen módon nem fogjuk kockáztatni a srácok versenyeztetését.

Persze gyorsan megváltozhat a helyzet, fel vagyunk készülve nagyobb lépésekre is, de csak akkor fogunk bővíteni, ha azt biztonsággal végig is tudjuk vinni.

Pár napon belül kiderül, hogy hol fog játszani a felnőtt csapatunk. Amint biztos információnk lesz, azonnal megosztjuk Veletek!

logo_Acélváros Kézilabda Klub 110