MISKOLCI VSI SC Kézilabda Szakosztály

A MISKOLCI VSI SC Kézilabda Szakosztálya 7 korosztályban közel 160 igazolt játékossal küzd a hazai bajnokság rendszerében.

A MISKOLCI VSI SC 2014-ben vette át a Miskolci Városi Sportiskola Kft. által megszüntetésre ítélt sportág játékosait. A szakosztály vezetése, a szakértő gárda, a szülők és természetesen a játékosok közös munkája segített abban, hogy az álom, amelyben Miskolcnak a profiligában játszó kézilabda csapata van,  életben maradt.

Nagyrészt a szakosztályvezetőnek, Horváth Zoltánnak köszönhető, hogy csapat pénzügyi helyzete normalizálódott és bár korlátokkal, de tartozások nélkül folyik a működés.

A szakosztály vezetésének komoly és nehéz döntést kellett meghoznia a 2016/2017 szezon előtt: marad a felnőtt csapat az NB II.-ben, de akkor az utánpótlás kezelésére nem jut elég pénz, vagy egy osztállyal lejjebb, megyei szinten folytatja a felnőtt csapat és az így megspórolt összeget az utánpótlás nevelésére fordítja. A szakosztály az utóbbit választotta, amelynek hatására a felnőtt csapat játékosainak egy része elhagyta Miskolcot.

Az ily módon megcsappant létszámot az Ifi és OSB korosztály játékosaiból töltötték fel, amelyből kialakult a legfiatalabb átlagéletkorú felnőtt csapat.

Sokan gondolhatják, hogy ez rossz döntés, de az élet rácáfol a statisztikákra. A saját nevelésű “felnőtt” csapat vezeti a Megyei Ifi korosztály tabelláját, és a Megyei felnőttbajnokságban az élmezőnyben helyezkedik el, Az OSB csapat pedig első helyen áll a csoportjában. A játékosok az Ifi és az OSB korosztályban is vezetik a góllövő listát.

Az eredmények együttesen igazolják, hogy a nehézségek ellenére is valódi utánpótlás-nevelés és fejlesztés folyik Miskolcon.