Az utolsó zártkapus mérkőzésen is nyert MISI SC!

S1910002

MISI SC – Szalézi DSE Kazincbarcika

felnőtt mérkőzés

Eredmény: 35 – 31 (16-16)

MISI kapusok (védés): Dr. Vattay Gergely (4), Lakatos Adrián (8), Kolcza Botond (mezőnyből)

MISI mezőny (gól): Apatóczky Máté (6), Lukács Robin (5), Kolcza Botond (5), Csontos Róbert (4), Gyöngyösi Dávid (3), Németh Dávid (3), Kerékgyártó Mihály (2), Nagy Zsombor (2), Polyák Ádám (2), Béres Zoltán (2), Stefán András (1), Harsányi Milán, Kolcza Gergely, Kiss Levente

Edző: Csontos Róbert

Időpont: 2020.03.13.

Helyszín: Rendezvények Háza Felsőzsolca

Tabella

 

Mérkőzés felvételek:

Első félidő

Második félidő

 

Úgy tűnik, hogy az utolsó zárt kapuk mögötti mérkőzését játszotta mind a két csapat.

Sajnos a jelenlegi járvány miatt az MKSZ felfüggesztette az összes bajnokságot és tornát. Még nem tudjuk, hogy milyen közvetlen következményei lesznek ennek a döntésnek. Persze sok pletyka kering, de nincs értelme azokkal foglalkozni. Amikor megérkeznek a hivatalos információk, azonnal továbbítani fogjuk.

A Miskolc mindent megtett azért, hogy ezen a mérkőzésen bebiztosítsa a dobogós helyét és ezzel újabb lépést tegyen az NBII irányába.

Nem kapott könnyű ellenfelet, a Szalézi már elég sokszor borsot tört a Miskolci srácok orra alá. Mindig izgalmas a két csapat közötti csata, most is ezzel szolgáltak.

Talán igazságosabb lett volna, ha a Szalézi a legerősebb felállásában tud pályára lépni, de most hiányzott két fontos játékos. Ennek ellenére derekasan küzdöttek.

A Szalézi és a Miskolc közötti mérkőzések nem csak izgalmasak, de időnként nagyon kemények és sokszor láthatunk kakaskodást is. Ezen a meccsen a két játékvezető elejét vette az ilyen torzsalkodásnak, 12 db kétperces büntetést is kiosztottak. Kettős emberhátrányban volt a Miskolc, de a Szalézi erre is rálicitált és sikerült hármas emberhátrányba kerülni. Ezzel együtt sem lehetne durvának nevezni a mérkőzést, a sporik időben elkapták a grabancukat.

Az első félidőben jól kezdett a Miskolc, gyorsan elhúzott 4 góllal, de a Szalézi nem hagyta magát. A 20. percre kiegyenlítettek és egy rövid időre átvették a vezetést is, amit ugyan nem tudtak megtartani, de a félideji eredményt döntetlenre (16-16) hozták.

A szünetet követő 5 perc kiegyenlített volt, de a 3. negyed végére meglépett a Miskolc. Ebben elég komoly szerepe volt a Miskolc kapusának, aki útját állta a Szalézi lövéseknek. Az 55. percre már 6 góllal vezetett a Miskolc. Általában ekkor jön a motiváció vesztés és ilyenkor szokta elereszteni a mérkőzést az ellenfél. A Szalézi nem így tett. Harcolt a jobb eredményért, küzdött és nem adta fel. Egy jó szériával megközelítette a Miskolcot, de beérni már nem tudta. A végeredmény egyértelműen tükrözte a játék képét, most ennyivel volt jobb a Miskolc.

Nagyon jó meccs volt, mind a két csapat jól játszott, méltón búcsúztatták a bajnokságot, még ha reményeink szerint csak rövidebb időre.

A Miskolc második a bajnokságban.

Nehéz megmondani hogyan fog véget érni a szezon, de talán nem ez volt az utolsó mérkőzés. Abszolút reális az, hogy 4 hét múlva, némi versenykiírás módosítás után újraindulhatnak a csaták. Addig egészen biztosan nem fog ez megtörténni, amíg az iskolák zárva lesznek, mivel a mérkőzések döntő többsége iskolai csarnokokban kerül megrendezésre és ha azok zárva, akkor nincs meccs se.

Most türelmesnek kell lennünk és bíznunk kell abban, hogy a jelenlegi probléma rövidesen megoldódik.

MISI Handball: we just play©