Határozatlan ideig minden kézilabda mérkőzés zártkapus lesz 2020.03.11. éjféltől!

Magyarország kormánya vészhelyzet elrendeléséről és rendkívüli jogrend bevezetéséről döntött a mai napon.

Ennek a rendelkezésnek egyik eleme, hogy minden zárt helyen megrendezett esemény létszámát 100 főben maximalizálták. Érthető módon ez a kézilabda mérkőzésekre is vonatkozik.

Mivel egy kézi mérkőzés alapesetben is közel 50 fős (játékosok, szakemberek, játékvezetők, adminisztratív állomány) kérdésessé vált, hogyan lehet kezelni a további 50 fő látogatót.

Lássuk be, hogy egyetlen egyesület vagy rendező szerv sincs felkészülve arra, hogy ezt a helyzetet igazságosan és szabályosan tudja kezelni. Számos kérdést felvet egy ilyen probléma.

Pl mit tegyünk, ha anyu már bent van, de apu lenne az 51.? Vagy már bent van 48 hazai szurkoló, de kint topog 30 vendég?

Teljesen ésszerű, bár mindenkinek nehéz és kellemetlen döntés született: visszavonásig minden kézilabda mérkőzés zártkapus lesz. Ez az egyetlen biztonságos és fair play döntés

Ennek megfelelően a MISI SC csütörtöki és pénteki mérkőzései is zártak a szurkolók előtt és értelemszerűen a többi is addig, amíg az illetékesek másképp nem döntenek.

Annak érdekében, hogy a nézők mégse maradjanak le az eseményekről, az IFI és felnőtt mérkőzésen készült felvételeket a Miskolci Kézilabda youtube csatornáján közkincsé fogjuk tenni.

Nem árt észben tartani: nem pánikolunk, csak megelőzünk!

MISI Handball: we just play©