A MISI SC győzött! Nem kicsit, nagyon!

Miskolci kézilabda_FB_fejléc

Alsózsolcai KSC-BOKA – MISI SC

IFI mérkőzés

Eredmény: valódi 23-74 (9-37), jkv szerint 24-74 (9-37)

MISI kapusok (védés): Lakatos Adrián (13), Vallus Máté (7, ebből 1 időn túli hetes)

MISI mezőny (gól): Apatóczky Máté (17), Kolcza Botond (15), Stefán András (12), Kolcza Gergely (10), Polyák Ádám (9), Gyöngyösi Dávid (4), Szegedi István (3), Béres Zoltán (2), Harsányi Milán (1), Kiss Levente (1),  Tóth Botond

Edző: Csontos Róbert

Időpont: 2020.03.06.

Helyszín: Sportcsarnok Alsózsolca

Tabella

 

Az olvasóban azonnal felmerülhet, hogy miért különbözik a valós eredmény a jegyzőkönyvben leírtaktól. Pedig egyszerű: elírták a jegyzőkönyvet.

De lendüljünk ezen túl és nézzük, hogy mi történt a mérkőzésen.

Nehéz elfogultság nélkül, objektívan leírni a látottakat, mert az nagyon nem tetszene néhány érintettnek, de a számok magukért beszélnek.

Semmilyen formában, semmilyen értékrendben nincs értelme összehasonlítani a két csapat teljesítményét, ezért nézzük inkább külön külön.

A Miskolc csak játszott, a szó legszorosabb értelmében. Semmi sem fájt, minden belefért. Nem vétettek komoly hibákat, inkább csak elkönnyelműsködték időnként a befejezéseket, de ez némileg érthető. Mikor lubickoljanak a játszadozás tengerében, ha nem egy 74 gólos meccsen?

Ha véresen komolyan vették volna ezt a mérkőzést, akkor semmi sem állítja meg őket 90 gólig, de talán több is belefért volna. Azt hiszem ennyi elemzés elég is a Miskolcról.

Sokkal nehezebb értékelni az Alsózsolcai KSC-BOKA IFI csapatát. Lőttek 23 gólt, de ez nem a csapatjátéknak, hanem az egyéneknek köszönhető. Ennél a néhány játékosnál látszik valamelyest az elmúlt 155 nap fejlesztése. Látható, de nem elegendő, mert ennél ők biztosan többre lennének képesek.

A kézilabda csapatjáték. Egy-két titán nem elegendő a győzelemhez vagy a tisztességes játékhoz. De nem csak az a probléma, hogy a tudásuk nincs a megfelelő szinten, a szabályok betartása sem az igazi. Túl sok hiba, túl sok büntetés. Pedig a játékvezetők vajszívűek voltak. Ha következetesen befújnak minden progresszív büntetést, akkor a csapat nem lett volna képes teljes létszámmal végigvinni a mérkőzést.

Igazi stratégia nem nagyon látszott, vagy csak nem tudták átemelni az edzői utasítást a gyakorlatba. Egy taktikai elem viszont nagyon jól ment nekik és ehhez bizony a sporik is asszisztáltak.

Az Alsózsolcai KSC-BOKA olyat csinált, amit még soha, de tényleg soha nem láttunk kézilabda mérkőzésen ilyen mennyiségben. A labdarúgásból vettek át egy elemet, amelyet aktívan használtak is. Amikor már eléggé meglépett a Miskolc, akkor elkezdték ölni az időt. Nem azon dolgoztak, hogy gólt szerezzenek, hanem azon, hogy a Miskolcnak minél kevesebb ideje legyen támadást vezetni. És ezt nagyon profi módon csinálták. Minden Miskolci gól után átkapcsoltak lassított módba és csúsztatták a középkezdés elvégzését. Eleinte csak 12-15, majd 20 másodpercig is eltartott, amíg a gólszerzéshez képest beálltak a középvonalra. Mások ennyi idő alatt végigfutják a pályát, gólt szereznek és visszazárkóznak. Ahogy a Miskolc is és ahogy minden más győzni akaró csapat.

Ha azt gondolja valaki, hogy ezt nem lehet fokozni, akkor téved. Amikor érezték, hogy ez az időhúzás is kevés lesz, akkor elkezdték a kapusnak visszapasszolni a labdát. Eleinte fél pályányit, aztán már a Miskolc 9-es vonalából is. Nem volt vicces. Ahogy az sem, hogy ezt minden szankció nélkül megtehették.

Jó lenne azt írni, hogy az Alsózsolcai KSC-BOKA IFI csapata kezd felnőni a feladathoz, de ez azért erős túlzás lenne. A tabella pontosan azt mutatja, ahol valóban állnak a technika, a tudás vagy az ambíció terén. Ennél sokkal többre van szükség, ha el akarnak mozdulni az utolsó helyről.

A Miskolc stabilan vezeti a bajnokságot és persze még messze a vége, de reális az esély egy nagyon jó helyezésre.

A következő mérkőzés 2020.03.12.-én 18:00-tól lesz a Herman Gimi Sportcsarnokában, ahol az SBS-Eger II. csapatát fogadják vendégül.

Kulturált, sportszerű játékot várunk, papírforma szerinti győzelemmel.

MISI Handball: we just play©