Hozta a papírformát a MISI SC “felnőtt” csapata!

S1880003

Kazincbarcikai KSE – MISI SC

Férfi felnőtt mérkőzés

Eredmény: 33 – 50 (18-22)

MISI kapusok (védés): Dr. Vattay Gergely (6), Lakatos Adrián (2),

MISI mezőny (gól): Polyák Ádám (9), Stefán András (9), Kolcza Botond (8), Apatóczky Máté (8), Kolcza Gergely (5), Harsányi Milán (5), Gyöngyösi Dávid (2), Kiss Levente (2), Béres Zoltán (1),  Kerékgyártó Mihály (1)

Edző: Csontos Róbert

Időpont: 2020.03.04.

Helyszín: Kazinczy Sportcsarnok Kazincbarcika

Tabella

 

A terveknek megfelelően alakult a mérkőzés, ami valójában két IFI csapat küzdelme volt.

A Kazincbarcika csak IFI játékossal állt ki, de a Miskolcnál is csak a kapuban és rövid ideig a mezőnyben játszott egy-egy 25 év feletti játékos.

50 gólt lőtt a Miskolc. Szép szám. De kapott emellett 33 gólt is.

A Kazincbarcika nem csak fiatal, de kisebb meccs tapasztalattal is rendelkezik a Miskolc játékosaihoz képest. Ez most nem is annyira a technikai különbségről szólt, hanem a pszichikai terhelés kezeléséről.

Az első félidőben teljesen pariban voltak. A Miskolc nem nagyon szakadt el, de nem is hajtotta ki magát. Higgadtan, kicsit talán visszafogottan védekeztek. Nem volt durvaság, kemény felütközés, nem volt értelme izmozni. Ha a Kazincbarcika beérte őket, villámgyorsan dobtak néhány gólt.

A támadásokkal nem is volt gond, de még a védekezés is rendben volt, ha eltekintünk attól, hogy a visszazárkózás hagyott némi kívánnivalót maga után. Az első 25 percben sokszor lefutotta a Kazincbarcika a Miskolci srácokat. Még arra is volt példa, hogy ennek köszönhetően a Kazincbarcika vezetett, igaz csak rövid ideig.

A Miskolc kicsit változtatott a védekezésen, ami nyitottabb, “személyesebb” lett és ezzel már nem tudott mit kezdeni a Kazincbarcika. Először jöttek a labdavesztések, majd egy kis zavar a támadás építésben, emiatt menetrendszerűen megérkezett a feszültség, amiből önbizalom vesztés lett. Már kevésbé mertek kontrázni, megroppant a határozottság, már féltek attól, hogy elvesztik a labdát. Így nem lehet a Miskolc ellen nyerni.

Leginkább a szünet megváltó megérkezésének köszönhető, hogy csak 18-22 volt az állás a félidő végén.

A második félidőben szerepet cseréltek a csapatok. A Miskolc beindította a motorokat és fokozatosan gyorsította a játékot. A fellépéseknek köszönhetően a védelem teljesítménye is javult, nagyon sok lett a labdaszerzés.

A sikertelenség és a dinamika változása egy kicsit felőrölte a Kazincbarcika játékát, egyre több hibát vétettek. A 40. perce már 10 gól volt a különbség, ami tovább nőtt.

Az utolsó negyedre mind a két csapat stílust váltott. A Miskolc új elemeket kezdett élesben kipróbálni, a Kazincbarcika pedig az összes játékosának teret adott a tapasztalatszerzésre. Logikus döntés volt ez mind a két edző részéről, nem volt igazán kérdés a végeredmény.

A Kazincbarcika sokat fejlődött az elmúlt hónapokban. Ez nem csak a játékukra, hanem a fizikumukra is vonatkozik. Az őszi meccshez képest 6%-al több gólt kaptak, de 18%-al többet lőttek, ami egyértelmű fejlődés. Az IFI bajnokságban már most a középmezőnyt erősítik, de azt gondolom, hogy a következő szezonban már az élen kell majd őket keresni. A felnőtt bajnokság más tészta, de ott se fogják kibérelni az utolsó helyet.

A Miskolcnak kiváló visszajelzés volt ez a mérkőzés, amiből lehet tanulni. Egy gyors csapat még okozhat gondot, de erre nem nehéz felkészülni és kivédeni.

A következő felnőtt mérkőzés 2020.03.13.-án 19:00-tól lesz újra Felsőzsolcai rendezvények Házában, ahol a Szalézi DSE Kazincbarcika csapatát fogadják. A csoport 2. és 3. helyezettje csap össze, ezért nem lesz olyan könnyed játék, mint a KKSE ellen. A Szalézivel még sose játszottak egyszerű meccset, ez is eléggé izgalmasnak ígérkezik!

De addig még van két IFI mérkőzés is. Mivel a Miskolc felnőtt csapata 80%-ban az IFI-ből áll, ez a két mérkőzés is hatással lehet a Szalézi elleni eredményre. Reméljük pozitív irányba!

MISI Handball: we just play©