Döntetlennel kezdődik a tavasz!

S1830002

Fehérgyarmati VSE – MISI SC

IFI kézilabda mérkőzés

Eredmény: 30 – 30 (14-13)

MISI kapusok (védés): Lakatos Adrián (12 ziccer), Vallus Máté (1 ziccer)

MISI mezőny (gól): Kolcza Botond (10), Kolcza Gergely (6), Polyák Ádám (5), Kiss Levente (4), Stefán András (2), Apatóczky Máté (2), Harsányi Milán (1), Gyöngyösi Dávid, Béres Zoltán, Tóth Botond II.

Edző: Csontos Róbert

Időpont: 2020.02.22.

Helyszín: Fehérgyarmat Városi Sportcsarnok

IFI tabella

 

Elindult a tavaszi szakasz az IFI bajnokságban.

A MISI SC IFI csapata az első mérkőzésén döntetlent ért el, de megőrizte a veretlenségét és továbbra is vezeti a tabellát.

A Fehérgyarmat jó kézit csinál, nehéz ellenfelek, különösen hazai környezetben. A tavalyi szezonban is döntetlen lett az eredmény és ahogy tavaly is, most is az utolsó pillanatokban dőlt el a mérkőzés.

Az első félidőben a Fehérgyarmat végig vezetett, időnként 3 góllal is és a kapusuk igazán elemében volt.

A Miskolc nem szakadt le. Komoly hibát ugyan nem követtek el, de a védekezés és a 27. percig a kapusteljesítmény sem volt éppen a legjobb. A félidő előtt két perccel összekapták magukat, két ziccert fogott a miskolci hálóőr és bepaszíroztak két gólt is a Fehérgyarmat kapujába, amivel majdnem beérték a házigazdákat.

A félidő 14-13.

A szünet után dinamikát váltott Miskolc. A 32. perc egyenlítést, a 39. három gólós előnyt hozott, amely a 43. percre már 5-re növekedett.

Ebben a szakaszban már nem volt elég az, hogy a Fehérgyarmat kapusa továbbra is kiválóan védett. A Miskolc védekezése feljavult és a támadások során egyre több parádés megoldást is láthattunk, de a hazaiak nem adták fel. Az utolsó 10 percben 9 gólt szereztek, felzárkóztak és az utolsó 15 másodpercre döntetlenre hozták az eredményt. Ekkor jött Miskolc időkérése.

Megvolt az esély a gólszerzésre, de nem jött ki a lépés, még kapura se sikerült lőni.

Szép dolog a döntetlen, mégiscsak 1 pont idegenben, a 2. helyezett otthonában, de nem igazi az öröm.

Nehéz megmondani, hogy miért fogyott el az előny. A fizikummal nem volt gond, elég volt a dinamika, nem volt fáradt a csapat, de a támadás befejezések mégsem voltak eléggé sikeresek.

Tény, hogy fontos lövéseket fogott a Fehérgyarmat kapusa, de leginkább csak a széleken.

Talán  nem volt szerencsés kapust cserélni az utolsó percekre és talán jobb lett volna, ha végjátékban csak a tutit lövik meg a srácok, a “talán bemegy” helyett.

Talán az sem ördögtől való, ha a csapat legerősebb sora a legerősebb felállásában egy kicsit szétzilálja az ellenfelet és csak ezután állnak be egy kiegyensúlyozott cserefolyamatba, de hát ilyen a sport.

Nem a talánokból születik az eredmény.

A Fehérgyarmat kitett magáért, megérdemelt pontot szereztek.

A Miskolc csapatának egy kiváló üzenet ez az eredmény. Jól játszanak, gyönyörű megoldásaik vannak, de ez most már nem elég a “mindig” győzelemhez.

Egy kicsit több kell, de ami a legfontosabb, hogy mindenkitől.

Kiválóan látszott, hogy meg tudják zavarni az ellenfelet a nem megszokott, váratlan passzokkal és befejezésekkel. Ezt a frissességet érdemes erősíteni, mert látszik az eredménye.

Sajnos a következő mérkőzésig nehéz lesz ezen a téren fejlődni, mert valami érthetetlen módon, szezon közben tervezett pályafelújítást egy más sportágban érdekelt “kedves szakember”, amivel kiszorította a kézilabdát az otthont adó Herman Gimiből. És nemcsak az edzések szenvednek hátrányt, hanem a leszervezett mérkőzések is.

Ennek köszönhetően a következő mérkőzés helyszíne még kérdéses, de vélhetően a Rendészeti Szakközép sportcsarnokában lesz 2020.02.27.-én 18:00-tól a Bőcs KSC ellen.

Reméljük, hogy ez nem fogja túlzottan befolyásolni a srácok teljesítményét!

MISI Handball: we just play©