Üssön meg, az lesz a legjobb!

A mai napon a Felsőzsolcai Rendezvények Házában lépett pályára a MISI SC ifjúsági csapata. A mérkőzést félbe kellett szakítani, majd több, mint 50 percig állt a játék azért, mert Mokrai Mihály és 4 fős csapata politikai csimbumcirkuszt rendezett.

Sokat gondolkoztam, hogy mi legyen ennek a cikknek a címe, hogy mi az, ami lefestené azt a szándékot, ami miatt Mokrai Mihály és kis létszámú csapata úgy gondolta, hogy joga van Miskolc nevében félbeszakítani egy ifjúsági kézilabda mérkőzést.

Egyszerűen nem találtam mást, mint amit Mokrai Mihály saját szavaival is megfogalmazott:

Szóval csak a balhé. Ennyi volt a cél. Verekedés kiprovokálása. Egy ifjúsági mérkőzésen.

Nem számított, hogy olyan társadalmi rendezvényen teszik ezt meg, amelyen sohase jelenhetne meg a politika, de az se érdekelte őket, hogy a műsorukat nem csak a felnőtteknek adták elő, de sok 18 év alattinak is.

Rendelkezünk az eseményről egy egész jó minőségű felvétellel. Eredetileg teljes egészében közzé akartam tenni, de olyan politikai színezete lenne, amelyet távol akarunk tartani a Miskolci Kézilabdától. A felvétel, most a rendőrség vendégszeretetét élvezi, majd ők eldöntik, hogy jogi értelemben minek minősül ez a cselekedet.

Egy biztos. Mokrai Mihály túllépett egy olyan etikai határt, amelyet előtte egyetlen párt sem engedett meg magának. Még az átkosban sem. Soha.

A Borsod24.com, amely sokak szerint Mokrai Mihályhoz köthető, már nyilatkozott ebben a kérdésben. És most őket idézzük “A csoport úgy döntött, ott áll bosszút az árulón, ahol az a legnagyobb visszhangot keltheti: munkahelyén, valamint egy nyilvános kézilabda mérkőzésen.” Bosszú, vendetta, amivel “egyértelművé vált, hogy a miskolciak nem nyelik le az árulást.” Nekik ez az egész balhé teljesen természetes és követendő cselekmény. Ők a hősök.

Nincs tudomásunk arról, hogy bármikor ilyen rendbontás miatt meg kellett volna szakítani egy kézilabda mérkőzést, és az is újdonság a sportág történelmében, hogy egy játékvezetőnek rendőrt kellett hívnia egy rendbontó politikusra.

Nem tudom, de sejtem, hogy Miskolc lakossága nem, azt viszont biztosan tudom, hogy a Polgármester egyáltalán nem akarhat fiatalkorú játékosokon politikai bosszút állni. Erre engedélyt biztosan nem adtak. Mégis az ő nevükben, az ő vélt felhatalmazásukkal ma ez megtörtént.

Se politikai, társadalmi érdek pedig végképp nem lehet egy csapat, egy sportág ilyen szintű vegzálása.

A választások előtt a MISI SC és a kézilabda egyáltalán nem volt az önkormányzat szíve-csücske. Ezt sokszor leírtuk, néhány nappal ezelőtt is.

Azt gondoltuk, hogy a választások utáni változás itt is változást hoz, egyébként sem lett volna lejjebb. Hát tévedtünk. De van lejjebb.

A választás előtt “csak” nem szerették a Városház téren a kézilabdát, de sose bántották.

Ezt most mire véljük? Ez egyéni vagy egyeztetett akció volt?

Mi a következő? Ma még csak verekedést akartak kiprovokálni szélsőséges politikusok. Holnap esetleg a tettek mezejére lépnek és a vendettát szó szerint veszik?

Azt hiszem eljutottunk arra a szintre, ahol a politikusoknak, teljesen mindegy melyik oldalon vannak, színt kell vallaniuk!

Hölgyeim és Uraim! Ez belefér a mai politikába?

Követendőnek találják, hogy ilyen öncélú események történjenek ifjúsági mérkőzésen? Tudnak ezzel azonosulni?

Bízom abban, hogy ebben a folyamatban nem akarnak Mokrai Mihállyal és 4 fős csapatával egységet alkotni!

Ha valóban így gondolkodnak, akkor hallassák a hangjukat, határolódjanak el és mutassák meg milyen értéket tartanak követendőnek!

Mi csak játszani szeretnénk!

MISI Handball: we just play©