Folytatódott a MISI SC felnőtt csapatának nyerőszériája!

20191114

Mezőkövesdi KC – MISI SC

megye felnőtt bajnokság

23 – 35 (10-16)

MISI kapusok (védés): Dr. Vattay Gergely (14 ziccer), Lakatos Adrián (3 ziccer)

MISI mezőny (gól): Polyák Ádám (10), Csontos Róbert (8), Apatóczky Máté (6), Fekete Richárd (3), Kerékgyártó Mihály (2), Harsányi Milán (2),  Kolcza Botond (2), Béres Zoltán (2), Stefán András, Gyöngyösi Dávid

Időpont: 2019.11.14.

Helyszín: Városi Sportcsarnok Mezőkövesd

 

Kiváló játékvezetés mellett, nagyon jó játékkal nyert a MISI SC felnőtt csapata a Mezőkövesdi KC ellen.

Lehet, hogy néhány olvasónak fura, hogy egy mérkőzés értékelés egyből a játékvezetők dicséretével kezdődik, de mi sose rejtettük véka alá, ha valamelyik spori jó munkát végez.

Ebben a csatában a Dohány apa-fia páros nagyon jól teljesített, jár a piros pont.

A csapatok között ezen a mérkőzésen nem volt egyensúly. A Mezőkövesd egy fiatal gárdával állt ki, a MISI pedig a már megszokott ifi+tapasztalt felállással lépett pályára.

Semmi esetre sem szeretném megsérteni a Mezőkövesd csapatát, de nem volt esélyük a győzelemre. A MISI minden mérkőzéssel egyre összeszokottabb, keményebb, de egyúttal rugalmasabb is. Talán olyan, mint a Trónok harcában szereplő valyriai acél, amely könnyű, de mégis elég erős és éles ahhoz, hogy komoly problémákat okozzon az ellenfélnek. Még az Éj királynak is.

A MISI minden egyes nappal jobb és jobb. A játéka könnyed, és ha nem is mindig pontos, de feszültség nélküli és mindig csak a játékra fókuszál. Nincs ebben nagy varázslat, csak játszanak.

A mérkőzés első félideje, az első támadása azonnal MISI gólt hozott. A Mezőkövesd gyorsan válaszolt, majd az előnyt is megszerezte, de csak a 8. percig tudta tartani magát. A MISI felzárkózott, majd elszakadt és fokozatosan növelte a különbséget.

A Mezőkövesd nem játszott rosszul, de a MISI sokkal jobb volt. Stabil védelem mellé gyors kontrák párosultak. A védelem közepén a MISI javára érvényesült az erőfölény, de ennek dacára sem volt semmilyen dráma a pályán. Ritkán látni olyan meccset, ahol kontakt után az ellenfelek egymást szedegetik fel a padlóról, de itt bőven láthattunk ilyet is. “Bocsi” pacsiból is volt bőven. Egy szó, mint száz, jó hangulatú volt a mérkőzés.

A kedvességgel együtt is ez egy csata volt, amelyet a gólok száma döntött el és ebben a MISI jobb volt. A félidő 10-16.

A második félidő átlagosan kezdődött. A Mezőkövesd a 45. percig tudta tartani a félidős különbséget, de ezután a MISI megindult. Tényleg nagyon nyugodt játékkal, kerülve a túlzott keménységet, egyre nagyobbra nyitotta az ollót. A Mezőkövesd nem adta fel, végig hajtott és amire ritkán van példa, az 57 perc környékén a két csapat olyan tempót nyomott le, amire általában a mérkőzések elején sincs példa. Ez azért kivette az erőt a játékosokból, a MISI veteránjai (bocs a jelzőért) még az az oxigénmolekulákat is keresték, de még így is rendben lehozták a meccset .

Kiváló teljesítmény, irigylésre méltó csapatmunka és persze a győzelem. Ez most a MISI.

A MISI a tabella élére került újra, de a Heves liheg a nyakában. A visszavágón verni kell őket annak érdekében, hogy megint sikerüljön a csúcson végezni. Reméljük, hogy az egyesület nem kerül megint olyan helyzetbe, hogy ne tudjon elindulni egy magasabb osztályban.

A következő mérkőzés már csak a téli pihenő után tavasszal lesz és ha minden igaz, akkor éppen a Heves lesz az ellenfél hazai pályán.

Időben fogjuk jelezni, hogy mikor lehet tombolni a lelátón!

MISI Handball: we just play©   

Jó, ha tudja az olvasó, hogy Miskolc városának 1966-ban volt utoljára az NB1-es bajnokságban játszó férfi csapata.

Ha azt szeretné, hogy Miskolc visszakerüljön az élvonalba, akkor támogassa az egyesületet az adományaival!

A MISI SC számlaszáma: 55400259-16833782

A közlemény rovatba írja be a “kézilabda” szót, hogy tudjuk, valóban ezt a sportágat szeretné támogatni. A kicsinek is örülünk, a jószándékot nem a nullák mennyisége adja meg!